Title of a News Article

Sağlık Sen Urfa Şubesi, Başkanına sahip çıktı

Sağlık Sen Urfa Şubesi, Başkanına sahip çıktı
banner206

Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi, genel merkez tarafından görevden alınan Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir'e sahip çıkarak, "Bunu ne Şanlıurfa Sağlık-Sen teşkilatı olarak biz, ne de değerli üyelerimiz hiçbir şekilde uygun bulmuyor, kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Çarşamba günü gönderilen yazı ile süresiz olarak görevden uzaklaştırılan Sağlık Sen Şanlıurfa Başkanı Abdulkadir Yabir'in görevden alınmasının yankıları sürüyor. Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi sosyal medya'dan açıklamada bulunarak "Gönül isterdi ki Genel merkezimizde başkanımızın görevden ayrılması için yapmış olduğu çalışmaların yarısını, sağlıkçı arkadaşlarımızın haklarını,çalışma ortamlarının rahatlığını, ödeneklerinin arttırılmasını sağlayacak bir çalışma içerisinde olsaydı." denildi.
Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan açıklamada;

Üzülerek öğrendik ki Şube Başkanımız Abdulkadir YABİR, genel merkez eli ile (süresiz uzaklaştırılarak ) görevinden alınmıştır. Ne Üyelerin iradesi dikkate alınmıştır, ne de teşkilatın tavsiyeleri dikkate alınmıştır. Bir yıldan beri süre gelen genel merkezin caydırıcı ve yıpratıcı yaptırımlarına rağmen, sendikamızın ismine leke gelmemesi için Abdulkadir YABİR  ve teşkilatı hiçbir şekilde karşı bir cevap hakkı kullanmasına rağmen, öncelikle profesyonel sendikacılığı iptal edilen başkanımızın  şimdi de başkanlığı fiilen elinden alınmıştır. Bunu ne Şanlıurfa Sağlık-Sen teşkilatı olarak biz, ne de değerli üyelerimiz hiçbir şekilde uygun bulmuyor, kabul etmiyoruz. Gerekli hukuki süreci başlatıp her platformda hakkımızı savunacağımızı, buradan bildiriyoruz..

Böylesine zorlu günleri geçirdiğimiz bir zamanda, Sağlıkçıların hakları için kısıtlı imkanlara ve yalnızlaştırma politikalarına rağmen olağanüstü emek harcayan, Abdulkadir YABİR başkanımızı asla yalnız bırakmayacağız. Gönül isterdi ki Genel merkezimizde başkanımızın görevden ayrılması için yapmış olduğu çalışmaların yarısını, sağlıkçı arkadaşlarımızın haklarını,çalışma ortamlarının rahatlığını, ödeneklerinin arttırılmasını sağlayacak bir çalışma içerisinde olsaydı.

Bizim bir davamız var. Merhum Mehmet Akif İNAN'ın davası. O dava üzere sadığız ve asla o yoldan dönmeyeceğiz. Davaya sadık olanlara da her zaman sadık olduk. Ancak yönünü kaybedenlere sadakat değil hakikat dile getirilir. Yedi güzel adamdan biri olan Davamızın kurucusu Merhum Mehmet Akif İNAN'ın destanını sürdüreceğiz... "Kim demiş herşeyin bitişi ölüm, Destanlar yazılır mezarızdan" Şanlıurfa Şubesi yaptığı açıklamanın altına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Sağlık Sen Genel Merkezini etiketledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195