Title of a News Article

Sahte savcı dolandırdı!

.

Sahte savcı dolandırdı!
banner206

 Ordu’nun Fatsa ilçesinde emekli bir öğretmen, telefon dolandırıcılarına 14 bin 145 TL’sini kaptırdı. Paranın Urfa'dan çekildiği tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz dolandırıcılar, emekli öğretmen Yaşar Y.’li (69) cep telefonundan arayarak, "Ben savcılıktan arıyorum. Kimliğini kaybetmişsin. Senin adına telefon hattı almışlar. Bu hattan da astsubay ve subaylara hakaret etmişler. Size savcıya beye veriyorum" diyerek bir süre telefonda beklettiler. Daha sonra Yaşar Y. ile eşini konferans yöntemiyle görüştürdüler.

Konuşmaların ardından ilçedeki bir bankadan 20 bin TL çekerek postaneye giden Yaşar Y., kimliği belirsiz kişilerin hesabına kısım kısım 14 bin 145 TL para aktardı. Dolandırılan Yaşar Y.’nin bir yakını tarafından durumun polise bildirilmesi üzerine araştırma yapan emniyet ekipleri postanede para yatıran kişiye ulaşarak olaya müdahale ettiler ve geri kalan parayı yatırmasını engellediler.

Emniyet güçlerince yapılan araştırmalar sonucunda yatırılan paranın hesap numaraları kontrol edildiğinde paranın Şanlıurfa’dan çekildiği tespit edildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195