Title of a News Article

Sahtecilik iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı

 Sahtecilik iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı
banner206

Siverek'te, usulsüz şekilde destekleme parası aldıkları iddia edilen çiftçilere yönelik başlatılan soruşturmada, düzenledikleri sahte Danıştay kararı, Kaymakam Hamza Erkal imzasıyla bankaya gönderip para çektiği öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, aralarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisinin de bulunduğu bir grup, 2010 yılında pamuk destekleme başvurularında ekili olmayan araziyi ekili arazi gibi göstererek sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle paralarına el konulan 204 çiftçiyle "Yeni torba yasasına göre paralarınızı almak için Danıştay'dan karar çıkardık, paranızın yüzde 40'ını bize verirseniz bankadaki paranızı alabileceksiniz" diyerek görüştükleri bildirildi.

Sahte Danıştay kararı ve Kaymakam Hamza Erkal'ın imzası ile kurum mührünü kullandıkları evraklarla bankaya başvuran 5 çiftçiye 240 bin lira ödeme yapıldığı belirtildi.

Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çete üyelerine yönelik çalışma başlattı. Sahte evrakları hazırlanan 8 çiftçiye 285 bin lira daha ödeme yapılacağı bilgisine ulaşan KOM ekipleri, ilgili bankayla görüşerek ödeme yapılmasının önüne geçti.

Olayı inceleyen Siverek Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri evrakta sahtecilik yaptığı tespit edilen A.K., M.D., K.K., S.Ş., Y.Ö., Ş.S., M.H.S. ve S.D.İ'.yi gözaltına aldı. Firarda olduğu öğrenilen 8 kişinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195