Title of a News Article

Saldırganın kimliğiyle ilgili önemli detay...

.

Reina saldırganı ile ilgili görüntü çalışması ve istihbarat değerlendirmesinde, teröristin Özbek ya da Kırgız uyruklu DEAŞ üyesi olabileceği üzerinde duruluyor.

Reina'ya yönelik kanlı terör saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliğiyle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

 

SALDIRI YAPILABİLECEĞİNİ İSTİHBARATI ALINDI

MİT ve Emniyet İstihbarat, terör örgütü DEAŞ'ın yılbaşı gecesi Ankara, İstanbul, Adana, Antalya ve Mersin illerinde eğlence mekanlarına, kutlama noktalarına, halkın yoğun bulunduğu alanlara yönelik "bombalı", "canlı bomba" veya Atatürk Havalimanı'nda benzer silahlı eylem yapacağı bilgisi aldı.

 

63 DEAŞ MİLİTANI GÖZALTINA ALINDI

19 Aralık tarihli istihbarat nedeniyle birçok ilde operasyonlar yapıldı. 28-31 Aralık tarihleri arasında İzmir'de 5, İstanbul'da 5, Ankara'da 8, Adana'da 30, Adıyaman'da 3, Reyhanlı'da 3, Antakya'da 1, Kırıkhan'da 3 ve Tarsus'ta 5 olmak üzere toplam 63 DEAŞ militanı gözaltına alındı.

 

KIRGIZ VEYA ÖZBEK OLABİLİR

Gözaltına alınan DEAŞ militanlarının çoğunun yabancı uyruklu olduğu bildirildi. Reina saldırganının yakalanması için çalışma başlatılırken görüntü incelemesinde ve yapılan istihbarat çalışmasında teröristin DEAŞ içinde faaliyet gösteren Kırgız veya Özbek olabileceği değerlendiriliyor. Operasyonlar DEAŞ bağlantılı Türk Cumhuriyeti vatandaşları noktasında yoğunlaştı.

 

HAVALİMANI SALDIRISINI YAPANLARLA AYNI HÜCREDEN

Yine yapılan istihbarat çalışmasında kullanılan yöntem, olay yerine geliş gidiş analizinde saldırganın Atatürk Havalimanı'na saldıran DEAŞ militanlarıyla aynı hücreden olduğu ihtimali ağırlık kazandı.(Kaynak: Hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2017, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195