Title of a News Article

Salih Müslim'den flaş açıklama

Salih Müslim'den flaş açıklama
banner206

 Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Tel Abyad’da asayiş sağlandıktan sonra YPG’nin kent merkezinden çekileceğini, yönetimin sivillere bırakılacağını söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara’nın Tel Abyad zaferine yönelik kaygılarına ilişkin,  “Türkiye rahat olsun. Türkiye, kendini güvende hissederse biz de kendimizi güvende hissederiz” diye konuştu.

Tel Abyad’da sivil ve güvenlik yönetimi tesis edilecek” diyen Salih Müslim, yol haritasını ise şöyle özetledi:

-Önce şehir merkezi ve köylerdeki bubi tuzakları ve mayınlar temizlenecek. Buna paralel olarak dışarıdan olası saldırılara karşı savunma hatları oluşturulacak.

 -Şehrin güvenliği sağlanınca Tel Ebyad’ı terk etmek zorunda kalmış sivillerin dönüşü organize edilecek.

 -İnsanların dönüşünün ardından tüm kesimlerin temsil edildiği sivil yönetim oluşturulacak.

 -YPG ve diğer savaşçı güçler şehrin merkezinde güvenliği oluşturulacak asayiş birimlerine teslim edip kendileri dış hatlara çekilecek. Sivil alanlarda silahlı güç bulunmayacak.

 Salih Müslim, sınır kapısının işletilmesi konusunda ise Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Daha önce de teklif ettiğimiz gibi Özgür Suriye Ordusu ile birlikte sınır kapısının kontrolünü sağlayabiliriz. Türkiye’nin bu konuda rahat olmasını istiyoruz. YPG tek başına kapıyı tutsun demiyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz Burkan el Fırat, Liva el Tevhid ve Rakka Suvvar gibi gruplar var. İşbirliği içerisinde işlerimizi yürütebiliriz.”

 Salih Müslim, Araplar ve Türkmenler’e yönelik etnik temizlik suçlamalarına da “Hiç kimse insanların kendi evlerine ve toprağına dönüşünü engelleyemez. Böyle bir suçlamanın dayanağı yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195