Title of a News Article

Şampiyon büyük bir coşkuyla karşılandı

.

Ceylanpınar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında oynayan Umutcan Dolaşan, Bedensel Engelliler Basketbol U23 Dünya Şampiyonası dönüşü ilçede büyük bir coşkuyla karşılandı.

Kanada’nın Toronto şehrinde yapılan tekerlekli sandalye basketbol Dünya Şampiyonasında U23 Milli Takımımız 2. oldu. Milli takımda oynayan Ceylanpınarlı Belediye Spor oyuncusu Umutcan Dolaşan dün gece saatlerinde memlekete döndü.

İlk karşılama Şanlıurfa GAP Havalimanında yapıldı. Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Taş ve Ceylanpınar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenörü Metin İdoğ tarafından havalimanında karşılanan Umutcan’a asıl karşılama ilçe girişinde yapıldı.

Umutcan'ın ailesi, akrabaları, arkadaşları ve CEBESK taraftarı Umutcan'ın davul zurnayla karşıladı.

Gece 23.30 sıralarında ilçeye giriş yapan Umutcan karşılamayı görünce gözyaşlarına boğuldu.

Annesi, babası ve kardeşlerine sarılıp uzun süre gözyaşı döken Umutcan Dolaşan’ı uzun bir araç konvoyu ile ilçe turu atıldı. Daha sonra Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübüne geçildi.

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Umutcan Dolaşan, Dünya Şampiyonasında 2. oldukları için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Karşılamadan dolayı herkese teşekkür eden Umutcan, "Beni karşıladıkları için herkese çok teşekkür ediyorum. Takımımı çeyrek finalden yarı finale taşımada ciddi katkılarım oldu. Finale kadar yükseldik. Karşımıza Avrupa şampiyonasında 2 kez mağlup ettiğimiz İngiltere geldi. Ancak talihimiz dönmedi ve ikinci olduk. Kendimizle gurur duyuyoruz." dedi.

Ceylanpınar'ın ismini Kanada'ya kadar götürdüğünü belirten Umutcan, "Bana nerelisin diye soruyorlar. Bende Ceylanpınarlıyım diyorum. Hiç kimse bilmiyor. Suriye'nin sıfır noktası diyorum şaşırıyorlar. Şanlıurfa dediğim zaman anlıyorlar. Ancak ben yine de Ceylanpınarlıyım diyorum. Bundan dolayı da kendimle gurur duyuyorum." diye konuştu.

Umutcan, "Başarımda katkıları olan antrenörüm metin İdoğ ve kulüp başkanımız Mehmet Taş'a ayrıca katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Menderes Atilla'ya çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol da Umutcan'la gurur duyduklarını belirterek, "Umut kardeşimizi tüm Ceylanpınarlılar olarak bağrımıza bastık. Öncelikle o Ceylanpınar'ın gururu, Şanlıurfa'nın gururu ve Türkiye'nin gururu. Bizi temsilen dünya şampiyonasına katıldı. Bundan bir ay önce Avrupa şampiyonasında birinci olmuştular. Dünya şampiyonasında da milli takımımız 2. oldu ve Ceylanpınar'ın gururu Umutcan memleketine döndü. Onun başarısı bizim için büyük bir onur." ifadelerini kullandı.

CEBESK Başkanı Mehmet Taş ise böyle büyük bir başarı beklemediklerini söyleyerek, "Umutcan'la 2009'da bu işe başlarken böyle bir başarının geleceğini bekliyorduk. Ama itiraf etmek gerekirse böyle büyük bir başarının geleceğini beklemiyorduk. Şükürler olsun ki bu günü gördük ve Ceylanpınar halkına bu güzel günü yaşattık. Bu seviyeye gelmemizde en büyük katkı belediye Başkanımız Menderes Atilla'nındır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Daha önce de Öz Orman İş sendikasının çok ciddi katkıları oldu. Onlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

CEBESK Antrenörü Metin İdoğ da Umutcan'ın azimli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Umutcan'la gurur duyuyoruz. Ama en çok da Ceylanpınarlılarla gurur duyuyorum. Muhteşem bir gece, muhteşem bir karşılama. Herkes Umutcan'a sahip çıktı. Önce Avrupa şampiyonu oldular, bütün oyuncularla gurur duyduk. Özellikle Umutcan'la gurur duyduk. Kendisi azimli bir oyuncu. Şu anda Türkiye'nin her yerinden kendisine tebrikler geliyor. Çok mutluyuz. Sınırın sıfır noktasında, milli takıma, Avrupa'ya oyuncu göndermek inanın kimsenin aklına gelmezdi. Ama biz bunu başardık." dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195