Title of a News Article

Sanat sokağına gitmeyen kalmayacak

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek atölyelere dönüştürülen Sanat Sokağı'nda dönemsel kurs eğitimleri sürerken, Büyükşehir Belediyesi bu kez farklı bir projeyle tüm çocukları aynı adreste buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, her gün farklı bir okulun öğrencilerini Sanat Sokağında ağırlayarak çocuklara sanatı aşılıyor.

Faaliyete geçtiğinden bu yana bağlama, keman, resim, çocuk korosu , tiyatro, fotoğrafçılık, kaligrafi, gitar, ney, mozaik, ahşap oyma ve gümüş işleme gibi bir çok sanat alanında 7'den 70'e tüm sanat severlere yönelik kurslar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Sanat Sokağında bu kez özellikle ilk okul çağındaki çocukları ağırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 13 ilçenin tümünde yer alan ilk okullar Sanat Sokağına davet edilerek, çocuklara buradaki faaliyetler aktarılıyor. Her gün farklı bir okulun davet edildiği Sanat Sokağı'ndaki etkinliklere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de çocuklarla birlikte eğitimlere katılarak uygulamayı yerinde takip etti.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: HER ZAMAN EĞİTİME VE SANATA ÖNEM VERDİK

Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Suphi Çiçek'in eşlik ettiği Başkan Çiftçi, tüm dersliklere katılım sağlayarak çocuklarla sohbet etti. Gençlere eğitimin önemini aktararak kitap okunması yönünde nasihatlerde bulunan Başkan Çiftçi, ardından yaptığı değerlendirmesinde Sanat Sokağının er geçen gün daha da fonksiyon kazandığını söyledi.

Tüm Şanlıurfa halkını Sanat Sokağına davet eden Başkan Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Kültür ve Turizm Daire Başkanlığımızın Kültür Şube Müdürlüğü, Kültür Sanat Sokağının her haliyle fonksiyon alabilmesi için çok önemli projeler gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız protokol çerçevesinde 13 ilçenin tümünden özellikle ilkokul çağında her gün farklı bir okulun öğrencilerini Sanat Sokağında ağırlıyoruz. Burada da uzun yıllardan beri kültürümüzde yer alan sanatlarımız çocuklarımıza aşılatılıyor. Biz her zaman eğitime önem verdik. Eğitimi sadece Milli Eğitim anlamında beklemek doğru değil. Bizler de yerel yöneticiler olarak eğitime gerekli önemi vermeye çalışıyoruz. Projemiz uzun soluklu. Bir çok yetenek bu proje sayesinde ortaya çıkacaktır. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Çiftçi daha sonra çocuklarla birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195