Title of a News Article

Sanayicilere son mesajını verdi...

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından verilen geleneksel iftar yemeğinde sanayicilerle vedalaşan Vali İzzettin Küçük, “Şanlıurfa bölgenin lokomotif şehri olacaktır.” Dedi.
Son kararname ile Bursa Valisi olarak atanan Vali İzzettin Küçük son kez Urfalı Sanayicilerle bir araya geldi 

Nevali otelinde verilen iftar yemeğine Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Vali Yardımcıları Uğur Sezer ile Tarık Açıkgöz, Ticaret Odası Başkan Vekili Halil Akkaya, Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar, Ankara ASKON Şube Başkanı Abdurrahman Eyyüpoğlu 
OSB müteşebbis heyeti, çok sayıda işadamı ve OSB çalışanları katıldı.

Yenilen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfalılara birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Vali Küçük, “İstihdam etmediğimiz her kişi benim vakıftan veya başka şekilde valinin yardım etmesi gereken kişiler. Üretmediğiniz zaman devletin üretmediğimiz şeyi dışarıdan döviz vererek alması gereken şeyler. Yani kısaca biz bir ortağız o hassasiyetle birbirimize baktık, birbirimizle bu yolu böyle yürüdük. Allah’a şükür muvaffak olduk değerli arkadaşlar, şuanda Türkiye’nin benim kanaatimce bütün ne kadar organize sanayi varsa en ince cazibi Şanlıurfa Organize sanayidir.” Dedi.

Sözlerini sürdüren Vali Küçük, “Çünkü Türkiye’deki en ucuz elektriklerden biri Şanlıurfa’da, en ucuz toprak organize sanayideki parsellerden bahsediyorum Şanlıurfa’da, inşallah bu sene sonun a doğru ihalesini yaptık su geliyor Türkiye’nin en ucuz suyu olacak. Sonra pek çok şehirde bazı şeyler oluyor ama iş gücü olmuyor. Bu ili yaş ortalaması 19.3 Türkiye’nin en genç nüfusu yani iş gücünde de bir sorun yok. Bütün bunlara değer katan şey bu şehirde huzur var. Hızla, süratle gidiyorduk, yine aynı şekilde devam ediyoruz fakat terör hadiseleri ülkenin batısında halk olarak Urfa’yı da aynı kategoriye koyabiliyor. Ben Eti’nin sahibiyle görüşmüştüm bundan 4-5 ay önce anlattım dedim ki bakın siz böyle böyle diyorsunuz lütfen benim sözümü de bir kenara koyun en güvendiğiniz 4-5 kurmayınızı Urfa’ya gönderin. Ya vali bey haklısın biz biliyoruz Urfa’yı dedi ama dedi. O amadan birkaç ay sonra yeri tahsis ettik zaten yani bir ama var küçük bir ama var. Ne yaparsak yapalım, ülkenin gerisinde bir ama var. Onu şunun için diyorum terör hadisesi yavaşladığı zaman Türkiye’de ilk şaha kalkacak, ilk ve en büyük hamle yapacak şehir Şanlıurfa organize olacaktır.

Hali hazırda zaten 42 tane fabrika yapılıyor. Pek çok fabrika yerini hazırladık, ayakkabıcılar sitesi hazır bekliyor. Onların da bir küçük amaları var işte o amaları bitince gelecekler. Tekstil bölgesinde 4-5 büyük fabrika başladı diğerleri de akın akın gelecekler. Sonuçta bu işi para kazanmak için yapıyor bu insanlar en ucuzu da buradaysa ve iş gücü sorunu da yoksa buraya gelecekler. Az önce arkadaşlarla masada konuşuyorken siz Bursa’ya Türkiye’nin en önemli sanayi merkezine gideceksiniz oradan buraya işadamı gönderirsiniz tabi dediler. Arkadaşlar şunu söyleyeyim bu işler feraha ersin bizim adam gönderip reklama ihtiyacımız kalmayacak Urfa’nın, sadece buradaki müteşebbis heyet şu fabrikayı seçelim, buraya müteşebbisi seçelim diyecekler bundan emin olun, sağdan soldan fabrikadan adam göndermeye hiç gerek yok, yatırıp bir hesap kitap işidir.” Diye söyledi.

Vali Küçük, “Bu arada öyle tahmin ediyorum gıda OSB’de bu sene sonunda devreye girecek. Yani artık tahsis yapılırken gıda ile ilgili bölümlerin o tarafa kaydıracağız o da ayrı bir güzellik, üçüncü OSB’de yer verilmeye başlandı o da ayrı hızla devam edecek. Yakınımızda tahmin ediyorum o da bu sene tamamlanmış olacak, hayvan varlığımız oraya doğru akın edecek. Kısaca o bölge Türkiye’nin en önemli güç motorlarından biri olacaktır inşallah, bunları nasıl yaptık bunları ne biz yaptık ne şu ne bu bir anlayış birliğiyle, sanayiciyle bizim kadrolar bir anlayış birliğiyle yaptık. Bir yerde birlik varsa emin olun çok iyi yol alınıyor. Birlik yoksa her işçinizin beklediği maliyeti 10’la çarpın, oradaki başarının temelindeki sır değerli hemşerilerim aynı anlayışla, aynı heyecanla, aynı hedefe kitlenmiş sanayicisi, yöneticisi ve idarecisi bundan emin olun inşallah bundan sonra da böyle devam edecektir.

Bir ve ikinci OSB birleştirildi, biliyorsunuz ayrı ayrıydı. Bir dolambaç bir işti oradan para aktarmaya çalışıyoruz olmuyor, oradan karar alıyoruz buraya geç diyor. Elektrik fiyatlarında yüzde 10 civarında bir indirim oldu. Sanayicilerimizin işgalci durumuna düşürülme imar sorunu çözüldü. Tekstil adası temeli atıldı, ayakkabıcılar sitesi protokolü imzalandı, OSB müdürlüğü dahil binasının temeli atıldı.

Bölgemizin su sorunu, sadece bu su ihalesi sanayiciler için değil, Balıklıgöl’ün de su ihtiyacını karşılayacak bu gelecek senenin sonuna doğru inşallah, organize sanayi bölgesi üçüncü kısmı proje çalışmaları tamamlandı ve alt yapı işleri ihale aşamasına getirildi. OSB üçüncü kısımda yer tahsisine başlandı, OSB müdürlük organizasyon çalışma şartları iyileştirildi.

OSB kreş binasının ihalesi yapıldı. Organize sanayi ikinci bölgede cami inşaatı projemiz tamamlandı ve temeli atıldı. Gümrük müdürlüğüne yer tahsisi yapıldı, OSB’de gümrük hizmet vermeye başlayacak, gümrük artık bizim organizede olacak. OSB faaliyet binasının çalışmaları tamamlandı, OSB lojistik merkezimizin etüt çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları devam ediyor. Bu da çok önemli 300 dönümlük yeri lojistiğe ayırmıştık organize sanayi için ve yapılacak hızlı trenlerin yolu da oraya gelecek. OSB’de çevre düzenlemeleri yapıldı, 2 yılda 30 bin ağaç dikildi. Arıtma tesisimiz mükemmel şekilde devreye sokuldu onun için çimlendirme çalışmaları yapıldı.

Son olarak bir karar aldık kurumumuza borcu olan bütün firmalar için bu karar alt yapı katılım bedeli, su, elektrik bedeli gecikmede eğer borcun tamamı peşin ödenmesi halinde gecikme tutarında yüzde 85 indirim yapılacak. Borcu 3 eşit şekilde çek ödenmesi halinde gecikme faizinde yüzde 75 indirim yapılacak. Borç 6 eşit şekilde çek ile ödenmesi halinde gecikme faizinde yüzde 65 indirim yapılacak, neredeyse faizi silmiş oluyoruz. Tekrar ifade ediyorum Türkiye’nin en stratejik bölgesidir hele sınırlarımızdaki hadiseler azalırsa, terörden sonra da onda bir azalma olursa şundan emin olun bu bölge Ortadoğu’ya hitap edecek çok önemli bir merkez olacak.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan Vali Küçük’ün konuşmasının  ardından OSB Müteşebbis Başkanvekili ve Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş Vali İzzettin Küçük’e sanayicilere katkılarından dolayı plaket takdim etti.  

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195