Title of a News Article

Şanlıurfa'da Cumhuriyet heyecanı

.

Şanlıurfa'da Cumhuriyet heyecanı
banner206

29 Ekim   Cumhuriyet bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da kutlanmaya başlandı. 

Cumhuriyetimiz 94.yıl dönümü gururla ve heyecanla kutlanıyor.  Şanlıurfa'da Cumhuriyet bayramı kutlamaları Valilik makamında tebrigatların kabulü ile başladı. Vali Abdullah Erin, makamda tebrikleri kabul etti. Valilikte ki tebrikata BŞB Nihat Çiftçi, Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Şadi Doğan,  Jandarma komutanı Albay Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfaspor kulüp Başkanı Emin Yetim, Ak Parti Sanliurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP il başkanı Aziz Aydınlık, MHP il Başkanı Mahmut Güneş, kurum müdürleri, STK temsilcileri hazır bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle GAP kapalı spor salonunda yapılacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 94 YIL ÖNCEKİ RUH DİMDİK AYAKTADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir" dedi.

Erdoğan, mesajında "Bu vesileyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize yüce Mevlâ'dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyet'imizin banisi, Kurtuluş Savaşı'mızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yâd ediyorum. İstiklal Harbi'mizi zafere taşıyan, Cumhuriyet'imize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkmışlardır" ifadesine de yer verdi.

'HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK'

Başbakan Binali Yıldırım ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında "Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kasteden hiçbir terör faaliyeti, darbe teşebbüsü, finansal ve medyatik saldırı hedefine asla ulaşamayacaktır" dedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında "hainlerden temizlendikçe daha da güçlendiğini" vurguladı.


Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195