Title of a News Article

Şanlıurfa Heyeti Kuveyt'te

Bazı görüşmeler yapmak ve iki ülke arasındaki kardeşlik bağını kuvvetlendirmek amacıyla Kuveyt’e giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, Kuveyt emirliği tarafından karşılandı.

Havaalanındaki karşılamanın ardından gece konaklayacakları otellerine geçen Vali Erin ve beraberindeki heyet, üç gün sürecek ziyaret süresince Kuveytli hayırseverlerin Şanlıurfa’da Suriyeli muhacirlere destek olmak amacıyla yapımına devam ettikleri yatırımları istişare edecek.

Kuveyt Necat Derneği’nin Şanlıurfa’da yapmayı planladığı 30’a yakın okulun yanında Haliliye ilçesinde inşa edilmesi planlanan toplam 25 milyon dolar bütçeye sahip Kuveyt-Türk Kardeşlik Kampüsü Okulu için de görüşmelerin yapılacağı ziyarette, Kuveytli iş adamları da yatırım için Şanlıurfa’ya davet edilecek.

Kuveytli hayırseverlerin, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacirlerin yaşamını iyileştirmek, özellikle eğitim çağındaki çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve bundan dolayı iki ülke arasında büyük bir bağ kurulduğunu belirten Vali Erin, “Saygıdeğer Kuveyt Emiri’nin talimatlarıyla gerçekleşen bu iyilik hareketi, iki ülke arasındaki dostluğun ve kardeşliğin pekişmesi için de önemli buluyorum. Türkiye’nin 4 milyonya yakın Suriyeli savaş mağduruna kapılarını açtığı, tüm imkanlarını seferber ettiği böylesi bir dönemde Kuveytli kardeşlerimizi yanımızda görmek gurur vericidir” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu,Bazı STK  temsilcileri ile iş dünyasından bazı isimlerin de eşlik ettiği Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin öncülüğündeki heyet, üç gün sürecek Kuveyt ziyaretinin ardından Şanlıurfa’ya dönecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195