Title of a News Article

Şanlıurfa için güzel haber...

.

Şanlıurfa için güzel haber...
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa’ya yatırım yapma kararı alan İş adamı Mehmet Koç ve ekibini kabul etti. Fabrikanın faaliyete geçmesi durumunda 500 kişi istihdam edilecek.

Başbakanlık tarafından açıklanan ve aralarında Şanlıurfa ile Güneydoğu İllerini kapsayan Cazibe merkezleri programı ve teşvik yasası üzerine çok sayıda İş adamı Şanlıurfa’ya yatırım yapmak için harekete geçti.

Şanlıurfa OSB’ye yatırım çağrısını sürekli gündemde tutan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, başta Şanlıurfalı işadamlarına memleketinize  “yatırım yapın” çağrısı üzerine Şanlıurfalı işadamı Mehmet Koç, fabrika kurmak için kararını verdi.

İstanbul, İzmir, Osmaniye ve Gaziantep’te Enerji, Demir-Çelik ve Tekstil üzerine bir çok yatırımları bulunan Şanlıurfalı işadamı Mehmet Koç, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Türkiye’nin önemli markası olan  DAGİ ve EROS İç giyim tesislerini Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine getirerek  yaklaşık 500 kişi istihdam edebilecek bir fabrika kurmayı hedeflediklerini belirten Koç, “ Valimizin, Şanlıurfalılara yatarım çağrını gördüm. Bunun üzerine bizde kendi memleketimize daha çok faydamız dokunsun diye bir fabrika kurmaya karar verdik. Küçük bir işletme sahibiyken bugün büyük bir yatırımcı olduk. Bütün basamakları yavaş yavaş çıkarak bugünlere geldik. Artık Peygamberler diyarı şehrimize ve vatandaşlarımıza katkı sunma vakti. Buradan bizde hemşerilerimize ve diğer yatırımcılara çağrıda bulunuyoruz. Onlarda gelsinler ve yatırım yapsınlar. Buradaki yatırımlar arttıkça, şehrimizin ve ülkemizin ihtiyacı olan ara elamanlar yetişmeye başlayacaktır” dedi.

Vali Tuna, yatırım kararı alan Mehmet Koç’a teşekkür ederek, tüm sanayici ve işadamlarına gereken desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu genç nüfusun Şanlıurfa’da mevcut olduğunu ifade eden Vali Tuna, bu konuda mesleki eğitime ağırlık vererek, ara eleman yetiştirilmesine katkı sunacaklarını söyledi.

İşadamı Mehmet Koç, DAGİ Mali İşler Direktörü Hakan Yıldırım ve Teşvik Danışmanı Fırat Özdemir, Vali Tuna’ya faaliyette bulundukları sanayi kuruluşları hakkında bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 16:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Dara
Hasan Dara - 7 yıl Önce

Allah razi olsun , cok degerli ve vatanina millete faydali bir insandir kendileri

ibrahim kara
ibrahim kara - 7 yıl Önce

Allah hayırlı ugurlu etsin urfamızın değerli abilerimizden Allah razı olsun 500 kişi sayenizde ekmek yiyecek

SIRADAKİ HABER

banner195