Title of a News Article

Şanlıurfa OSB'de büyük başarı...

Şanlıurfa OSB'de büyük başarı...
banner206
Türkiye’nin 1 numaralı linteri Şanlıurfa OSB’den Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Son yılların en hızlı büyümesini yaşayan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi adına büyük bir başarıya imza atan Ak Yıl Yağ, yapılan araştırmalar neticesinde Dünyada ilk 3 arasında Türkiye’de ise 1. Sırada yer alarak en iyi linteri Avrupa’ya ihraç ediyor. Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin gururu olan Ak Yıl Yağ’dan çıkan linter, Dünyanın her yerinde geçerli olan Dolar ve Euro parasının banknotlarında kullanılıyor.

Tarımın başkenti olan Şanlıurfa’da yetiştirilen ürünlerin başında gelen pamukla ilgili sevindirici bir haber geldi. Avrupa’nın en büyük kağıt hamuru fabrikalarından birisi olan ve İspanya’nın Granada şehrinde bulunan Cotton South S.L firması yetkilileri, yapılan araştırmalar ve analizler neticesinde kağıt hamurunun ham maddesi olan linterin dünya çapında ilk üçte, Türkiye’de ise ilk sırada yer aldığını tespit etti.

Linter üzerinde araştırmaları bizzat kendileri yapan Cotton South Kağıt hamuru firması yetkilileri, bugün Şanlıurfa’ya geldiler. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve kağıt hamurun ham maddesi olan linteri yerinde gören Cotton South S.L firması Genel Müdürü Miquel Segura ve Teknik Müdürü Angel Martinez, Ak Yıl Yağ firması sahibi İbrahim Yıldız ve İş ortağı İlhami Ağaslan'ın misafirleri oldular. Firmada çalışma sahasını Yıldız ve Ağaslan ortağı ile birlikte gezen yabancı firma yetkililerine Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195