Title of a News Article

Şanlıurfa sanayisi bakanların gündeminde

.

Şanlıurfa sanayisi bakanların gündeminde
banner206

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Şanlıurfa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Mehmet Ali Cevheri Şanlıurfa Valiliği’nde gerçekleşen OSB Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldılar.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, Şanlıurfa’nın sanayideki durumu, mevcut yatırım başvuruları ve sanayi altyapısı ile ilgili verdiği brifingden sonra, Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Emre Aksu da yapılan çalışmalar hakkında Bakan ve Milletvekillerine bilgiler aktardı.

Daha sonra Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne geçen Bakanlar ve Vali Erin, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile birlikte derneği ziyaret ederek şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldiler.


Öğlen yemeğini Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Pinaldi Tekstil’de işçilerle birlikte yiyen heyet, ardından fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu. Fabrika yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunan Bakan Fakıbaba, Şanlıurfa sanayisinin kalkınması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını, özellikle Şanlıurfa’da üretilen tarımsal ürünlerin burada işlenmesinin ve pazara sunulmasının önemli oludğunu söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa’daki üretim tesislerinin kapasitesinin artırılması için ar-ge yapılması gerektiğini, kapasitelerin tam kullanılması halinde ekonomiye önemli katkılarının olacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesindeki temaslardan sonra Şanlıurfa’daki tek entegre et ve süt üretim tesisi Namet A.Ş.’ye giden heyet, burada da çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.





Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü Gaziantep’e yolcu eden Bakan Fakıbaba ve Vali Erin, akşam saatlerinde GAPTEM Tesislerinde gerçekleştirilen Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Gece de Suruç ilçesine giderek taziye ziyaretlerine iştirak eden Bakan Fakıbaba, Vali Erin ve Milletvekilleri gece Şanlıurfa’ya döndü.








Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142