Title of a News Article

Şanlıurfa turizmi için toplandılar

.

Şanlıurfa turizmi için toplandılar
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; “Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe’de Taş İşçiliği Projesi” kapsamında düzenlenen Şanlıurfa Yeni Turizm Rotası Tanıtım Toplantısına katıldı.

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası koordinasyonuyla yürütülen “Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe’de Taş İşçiliği Projesi” kapsamında Şanlıurfa’ya davet edilen İstanbul ve Ankara Seyahat Acentaları TURSAB Bölgesel Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali İzzettin Küçük; Şanlıurfa’nın turizm için her türlü imkana sahip olduğunu belirtti.

Her türlü imkana sahip olunmasına rağmen Şanlıurfa turizmini istenilen noktaya getirebilmek için eldeki değerlerin doğru işlenmesi gerektiğini belirten Vali İzzettin Küçük: “Turizmde kalite çok önemlidir. Gelen ziyaretçinin beklentilerine kaliteli ve nitelikli bir şekilde cevap vermemiz gerekir” dedi.

Beklentilerin karşılanması için yaptıkları çalışmaları anlatan Vali İzzettin Küçük; Harran’da devam eden kazılar, Şuayb Şehri, Soğmatar ve Bazda Mağaraları yolunun bitmek üzere olduğunu 2016 yılında bu bölgenin önemli bir turizm halkası olarak ekleneceğini kaydetti. Viranşehir’e bağlı Eyüp Nebi Beldesinde yürüttükleri çalışmalara da değinen Vali İzzettin Küçük; dokuz ay önce başlatılan çalışmalar sonucunda Eyüp Nebi Beldesinin de Şanlıurfa Turizminde yerini alacağını belirtti.

2015 yılı içerisinde açılışı gerçekleştirilen Şanlıurfa Müzesinde yeni çalışmalarla müzeyi daha dikkat çekici bir hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Vali İzzettin Küçük; müzenin duvarında yapılacak çalışmayla 120 metre genişliğinde ve 30 metre yüksekliğinde Türkiye’nin en büyük ekranını faaliyete geçirerek müzeye gelen ziyaretçilere farklı bir hava yaşatmak istediklerini söyledi.

Şanlıurfa denildiğinde ilk akla gelen Hz. İbrahim’den sonra eski Şanlıurfa Evlerinin akla gelmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük; bu kapsamda yürütülen taş işçiliği projesinin de bu hedefe katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’le birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, TURSAB Temsilcileri ve üyeleriyle ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195