Title of a News Article

Şanlıurfa ve bölge illerde Fetö'ye tepkiler devam ediyor

Şanlıurfa ve bölge illerde Fetö'ye tepkiler devam ediyor
banner206
 Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

 

Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak alanda cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

 

Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, zaman zaman duygulanırken Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

 

Darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşların anıldığı etkinlikte, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla geceyi ayakta geçirmeye devam ediyor.

 

Etkinliğe, darbe girişimi esnasında şehit olanların yakınları da katıldı.

 

Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz da Türkiye'nin son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve bundan rahatsız olanların her zaman olduğu gibi bu yükselişi engellemeye çalıştığını belirtti.

 

Vatandaşlardan nöbete devam etmelerini isteyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

 

Programa, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ve Mahmut Kaçar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gaziantep

 

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, akşam namazının ardından ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

 

Vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

 

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlardan Duran Korkmaz (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ilk gününden beri her akşam meydanda olduğunu söyledi.

 

Nöbetin 365 gün bile süreceğini söyleseler yine de geleceğini aktaran Korkmaz, "Akşam altı buçukta geliyorum. Sabaha kadar buradayım. Buradaki gençleri görünce ben de gençleşiyorum. Bu kalabalık beni heyecanlandırıyor çok mutlu ediyor." dedi.

 

İlk geceden beri meydanda olduğunu aktaran Mehmet Karaca da (79) burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği (GAFED) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Oğul ise üyelerle birlikte demokrasi nöbetinde bulunduklarını ve sonuna kadar demokrasiyi savunacaklarını söyledi.

 

Adıyaman

 

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar da bekleyişini sürdürüyor. FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

 

İl Müftülüğü personelince dua okunurken, ilahilerin seslendirildiği etkinlikte binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

 

Kilis

 

Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

 

Kilis Valiliği ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Suriye, Filistin ve Türk vatandaşı, sloganlar atarak, tekbir getirdi.

 

Alandakilere Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve hayırsever işadamları tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

 

Etkinlikte İl Müftülüğü personelleri Kur'an-ı Kerim okudu, ilahi ve ezgiler seslendirdi.

 

Kahramanmaraş

 

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.

 

Türk bayraklarıyla kent meydanına gelen Kahramanmaraşlılar 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

 

Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği çalışanları, demokrasi nöbeti tutulan kent meydanına gelerek darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

 

Malatya

 

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Malatya'da başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

 

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden çalınan mehter marşlarına ve ilahilere eşlik ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, nöbet tutan vatandaşlara ziyarette bulunarak, onlarla sohbet etti.

 

Nöbete çocuklarıyla birlikte gelen anneler, çocuklarını uyutarak, nöbet tutmaya devam ediyor. Nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağıyla eşleri ve çocuklarıyla ailece nöbet tutuyor.

 

Ayrıca Grup Yürüyüşün seslendirdiği ilahilere, nöbete katılan vatandaşlar da eşlik etti.

 

Kentlerde ayrıca vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın meydanlara seslenişini takip etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195