Title of a News Article

Şanlıurfa yenilenebilir enerjide merkez oluyor

.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji üretiminde her gün yeni yatırımlar yapılırken güneşi en fazla alan illerden Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi “Şanlıurfa İçme Suyu Arıtma Tesisinde GES (Güneş Enerji Santrali) Kurularak Elektrik Enerjisi Üretilmesi İşi”ne hem yatırım yaptı hem de Şanlıurfa'da 39 GES yatırımı yapan girişimcilere onay verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen “Şanlıurfa İçme Suyu Arıtma Tesisinde GES (Güneş Enerji Santrali) Kurularak Elektrik Enerjisi Üretilmesi İşi” kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan santralde üretilen güç 700 kWe/h olup yılda toplam 1046 MW/h üretim sağlanacak. Yaklaşık 500 hanenin elektrik enerjisini karşılayacak büyüklükte bir proje olup üretilen enerji, kurulu bulunduğu merkez içme suyu arıtma tesisinde kullanılacak.

Projenin gerçekleşmesi için yürütülen gayretli çalışmalar neticesinde; Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinden proje desteği (hibe) alınarak proje tamamlanacak. Yapım çalışmalarında sona gelinen bu proje ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğü yılda yaklaşık 360 bin TL kazanç sağlayacak.

 

BÜYÜKŞEHİR 39 GES PROJESİNE ONAY VERDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir olarak yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulabileceği 39 farklı noktanın onay işlemlerini gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 6 milyon metrekarelik alanda GES kurulumunun yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve müteşebbisler tarafından yenilenebilir enerji alanında yaptığı yatırımların şehrin ekonomisine önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, yerli ve yabancı tüm yatırımcıları Şanlıurfa’ya davet etti.

Başkan Nihat Çiftçi, yenilenebilir enerji kullanımı desteği için birçok tesis ve noktada çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün hali hazırda 3 farklı noktada (Akçakale, Ceylanpınar, Harran) toplamda 1.750kWe/h üretiminin olacağını ve 3 tesisin daha projelendirme çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin en iyi yatırımlarından Atatürk Barajı hidro elektrik santrali ile büyük ölçekte enerji ürettiğini ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf tesislerinden alınan atıklardan 40 bin kişiye yetecek kadar enerji ürettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm yatırımcıları kentte yatırım yapmaya davet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142