Title of a News Article

Şanlıurfa’da barışa alkış

.

HABER: ALİ UZUN

Şanlıurfa’nın tanınmış Şeyhanlı ve Mersavi Aşiretlerine mensup Veziroğlu ve Yetimoğlu aileleri, düzenlenen barış yemeğiyle aradaki husumeti sonlandırdılar.

Yaklaşık 1 yıl önce aralarında husumet yaşanan Veziroğlu ve Yetimoğlu aileleri bugün, Hacı Bekir Sofrasında bir araya geldi. Kanaat Önderleri; Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Bozova eski belediye  başkanı Hasan Arusoğlu, Nabi Çadırcı, Celal Köseoğlu, Selahattin Canbeyli ve Faruk Baydilli iki ailenin barışmasında yoğun çaba harcadılar.

Yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen Barış yemeğine, bölgenin de önemli isimleri katıldı. Barışı sağlayan arabulucuların yanı sıra; Şanlıurfa Vali Vekili Mehmet Keklik, AK Parti İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, kanaat önderlerinden Şükrü Yüksel, Hadi Altun, Ahmet Akay, Av. Halil Öncel, İş Adamı Mustafa Yavuz, Gazeteci Reşat Uzun, Şeyhanlı ve Mersavi Aşiretine mensup her iki aile, eş dost ve akrabaları düzenlenen bu barış yemeğine katıldı.

Veziroğlu ailesi, Yetimoğlu Ailesini kapıda karşıladı

Husumetli her iki aile ayakta kucaklaştı, Veziroğlu ailesi husumetli oldukları Yetimoğlu ailesini nezaketen kapıda karşıladı. Yetimoğlu Ailesi mensubu İş Adamı Abdullah Yetim oğulları Emin Yetim ve Doğan Yetim ve yakınları ile Hacı Bekir Sofrasına gelerek husumetin son bulmasına vesile oldular. Şeyhanlı Aşireti Lideri Seydi Eyüpoğlu, Vekil Halilz Özcan, Vali Vekili Mehmet Keklik, Ali Veziroğlu ve oğulları tarafından karşılanan Yetimoğlu ailesi, burada birbirleriyle kucaklaşarak husumeti sonlandırdılar.

Burada yaşanan samimi ve sıcak görüntülerin ardından misafirler için hazırlanan masalara oturuldu. Yöresel yemeklerin ikram edildiği barış yemeğinde, duygulu ve barışın önemini arz eden konuşmalar yapıldı.

Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Fevzi Karataş, Nabi Çadırcı, Celal Köseoğlu, Selahattin Canbeyli ve Faruk Baydilli’nin arabuluculuk yaptığı barış yemeğinde her iki ailenin fertleriyle aynı masada oturulup yemek yenildi ve barış tamamlanmış oldu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142