Title of a News Article

Şanlıurfa'da olaylı cenaze namazı

Şanlıurfa'da olaylı cenaze namazı
banner206

HABER: AHMET KEMAL AYHAN

Şanlıurfa’da bugün, cum çıkışı bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik grup, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen İhya-Der Başkanı Aytaç Baran gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz esnasında saf tutulan yeri kapatıyor ve gürültü yapıyorsunuz diyen birkaç kişi gruba tepki göstererek, kısa bir süre arbede yaşandı.

 

Balıklıgöl Platosu içerisinde Dergah Cami çıkışında Cuma namazı sonrası toplanan grup, İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi nedeniyle gıyabı cenaze namazı kılmak istedi. Siyah çarşaflı kadınların da katıldığı cenaze namazında Aytaç Baran lehine sloganlar atıldı. Olayın PKK tarafından yapıldığı yönünde tepkilerin yükseldiği alanda terör örgütü PKK aleyhine pankartlar açıldı.

 

Gruptan bir kişi megafonla yaptığı konuşmada, PKK ve HDP’yi suçlayıp, çevredekileri gıyabi cenaze namazına davet etti. Bu esnada HDP’li olduğu öğrenilen grup da HDP’nin suçlanmaması gerektiğini söyleyerek, megafonla anons yapan kişiye tepki gösterdi. Tam bu esnada öfkeli olan kalabalık grup ismi öğrenilemeyen kişiyi darp etmek istedi. Kısa süre arbedenin yaşandığı bölgede çevik kuvvet ekipleri olaya müdahale ederek darp edilmek istenen kişiyi ve kişileri uzaklaştırdı.

 

Yaşanan bu arbedenin ardından kalabalık grup önce gıyabı cenaze namazını kıldı ardından da Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı.

 

Yapılan basın açıklaması sonrası, grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142