Title of a News Article

Şanlıurfalılardan TRT'ye çağrı

Gerek sınır ili olması dolayısıyla gerekse siyasetin yoğunluğu bakımından Türkiye gündeminin vazgeçilmez bir parçası olan Şanlıurfa'da vatandaşlar, il merkezinde TRT Temsilciliğinin olması yönünde talepte bulunuyorlar.

Şanlıurfalılardan TRT'ye çağrı
banner206

Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük 7'nci, nüfus bakımından ise 9'uncu büyük ili olan Şanlıurfa'da TRT temsilciliğinin olmaması, vatandaşları üzüyor. Nüfus ve yüz ölçümü bakımından Şanlıurfa'dan çok çok arka sıralarda yer alan illerde TRT temsilcilikleri bulunurken, hemen hemen her gün bir bakanın geldiği ve  dış politikada büyük bir yükü sırtlayan Şanlıurfa'da vatandaşlar, devletin en önemli medya organı olan TRT'nin varlığını hissetmek istiyor. 


TÜRKİYE'DE EN ÇOK SIĞINMACIYI AĞIRLAYAN ŞEHİR
Suruç, Akçakale, Harran, Ceylanpınar ve Viranşehir illerinde yer alan 5 çadır kent ve konteynır kentinin yanı sıra şehir merkezi ile toplamda 600 bin Suriyeli sığınmacıyı ağırlayan Şanlıurfa her türlü misafirperverliğini gösterirken, medya anlamında da şehrin güçlenmesini istiyor. Bu anlamda TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a seslenen Şanlıurfalılar, "Biz artık magazin türü yayın yapan televizyon haberciliğini istemiyoruz. Devletimizin kanalı olan TRT'nin Şanlıurfa'da bir temsilciğini açması ve ardından şehrin kültürel ve tarihsel güzelliklerinin yanı sıra politik ve ekonomik yönlerini ele alarak bir yayın politikası yaparsa, bu kentimizin kalkınmışlığına büyük katkı sağlayacaktır. Onun için TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un bu konuya el atmasını ve Şanlıurfa'ya TRT temsilciliğinin kurulması için girişimlerde bulunmasını istiyoruz" diye konuştular.

BİR ÇAĞRI DA TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞENOL GÖKA'YA
Vatandaşların görüşlerine katılan Sivil Toplum Kuruluşları ve gazeteciler de kentte TRT temsilciliğinin olması ile bölgenin yapısının daha iyi savunulacağı görüşünde. STK'lar ve Gazeteciler, "Şanlıurfa öyle sürekli asayiş olayları ile gündeme gelmemeli. Neredeyse her gün bir bakanımızı ve bürokratımızı burada ağırlıyoruz. Türkiye gündemi çoğu zaman Şanlıurfa'dan belirleniyor. Böylesine önemli bir konumda olan Şanlıurfa'da şimdiye kadar TRT Temsilciliğinin olmayışı bizi üzüyordu. TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya sesleniyoruz. Bu açığı lütfen kapatsınlar" şeklinde konuştular.

BAKANLAR KURULU ŞANLIURFA'DA YAPILMIŞTI

Şanlıurfa, Türkiye'de Ankara dışında Bakanlar Kurulu Toplantısının yapıldığı tek il olarak kayıtlara geçmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına Başbakan ve bakanların yanı sıra tüm hükümet kanadı Şanlıurfa'da bir araya gelerek önemli kararlar almıştı. Bakanlar Kurulunun Ankara dışında ilk kez Şanlıurfa'da yapılması Türkiye tarihinde yerini almıştı.

40 ÜLKE TEMSİLCİSİ ŞANLIURFA'YA GELİYOR

Öte yandan UCLG'nin düzenleyeceği Uluslararası Göç Zirvesi ise 7-8-9 Kasım 2016 tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak. Lübnan, Filistin, Ürdün ile Suriye'den bakan ve bürokratların katılacağı buluşmaya teşkilatın Türkiye yetkililerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılım gösterecek. (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195