Title of a News Article

Şansal'ın iddianamesi tamamlandı

.

Şansal'ın iddianamesi tamamlandı
banner206
 
ŞANLIURFA'nın Suruç Belediye Başkanı DBP'li Orhan Şansal ile ilgili hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hakkında tutuklama kararı verilen ve Kobani'ye kaçtığı öne sürülen Şansal için 44 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

Suruç'a komşu Kobani'ye yasa dışı geçtiği öne sürülen Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, geçen 1 Aralık'ta gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın yaptığı itiraz üzerine Orhan Şansal hakkında Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Terör örgütüne üye olmak ve finansman sağlamak' suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarıldı. Polislerin aramasına rağmen bulunamayan Şansal ile ilgili Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan iddianame tamamladı.

Belediye Başkanı'nın PKK'ya silah ve eleman sağladığı, Suruç Belediyesi'nin imkanlarını örgüt için seferber ettiği, terör örgütü PKK lehine yayın ve propaganda yapan Jın (Kadın) Haber Ajansı'na hiçbir hizmet almadan kurumun bütçesinden para aktardığı ve bunları belgelendirdiği suçlamaları yer alan iddianamede, Şansal'ın 44 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca, Şansal'ın PKK terör örgütüne yardım ettiği, güvenlik güçlerinden kaçan örgüt sempatizanlarını belediyenin hizmet binasında sakladığı, yapılan aramalarda teröristlerin kullandığı ayakkabılar, 18 el bombası ve çok sayıda silah ele geçirildiği ifadelerine yer verildi.

İddianamede, belediyeye ait resmi plakalı araçlarla PKK'ya çok sayıda silah taşındığı, terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle daha önce tutuklanmış kişilerin kurumda çalıştırıldığı, bu kişilere cezaevinde oldukları dönemde dahi işe gelmiş gibi gösterilerek maaş almaya devam edildiği de öne sürüldü. Asıl mesleği diş hekimi olan Orhan Şansal'ın Kobani'de olduğu buradan telefonla belediyeye yönlendirdiği de iddianamede yer alıyor.DHA

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2016, 23:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 8 yıl Önce

sucu ne bu adamini asil suclu akp onlari yargilayin

SIRADAKİ HABER

banner195