Title of a News Article

Sarıkamış şehitleri anıldı

 Sarıkamış şehitleri anıldı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünü gençlerle birlikte gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinlikte Rabia Meydanından başlayarak Bediüzzaman Aile Mezarlığına kadar gençlerle birlikte yürüyen Başkan Güvenç, Sarıkamış Şehitlerini saygı duruşu ve istiklal marşının ardından törenle andılar.

Anma töreninde gençlere seslenen Başkan Güvenç,  100 yıl önce bu topraklar için şehit olan ecdadı anmaya geldiklerini ifade ederek, gösterdikleri ilgi için gençlere teşekkür etti.

Türkiye’nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunun altını çizen Başkan Güvenç,  Türkiye’nin jeopolitik konumu ve tarihi açısından önemli bir ülke olduğunu hatırlatarak,  “Tarih boyunca bu ülkeyi bölmek ve yönetmek isteyen çok yabancı güçler vardır. Bilmelisiniz ki; günümüzde dahi ülkemiz üzerinde emelleri olan ve oyun oynayan yabancı güçler vardır. Geçmişte nasıl atalarımız bu güzel ülkeyi savunmak için canlarını yok saymışsa, bizde bu devirde oynan oyunlara karşı uyanık olmak zorundayız.  Güçlü ve bir olmalıyız. Barış içerisinde yaşayıp iyi eğitim alacaksınız ve dünya gençleriyle rekabet edeceksiniz. O zaman bu ülke daha gelişmiş, daha demokrat olacak ve birbirimizi daha çok sevip saygı göstereceğiz. Dünyanın parmakla gösterdiği ülkelerden biri olacağız sizler sayesinde” dedi.

Vatan için ecdadın eksi 30-40 derecelerde ayakkabısız Allahu Ekber Dağlarına çıktığını vurgulayan Başkan Güvenç, “Bu gün bizlerin işi daha kolay çünkü zorlukları ecdat aştı. Bu gün ihtiyacımız olan birbirimizi sevmektir, bir olmaktır, akıllı olmaktır ve çok çalışıp bu Ülkede yaşayan 76 Milyon insanı sevmektir” dedi.

 

Sarıkamış Tarihte Eşi Benzeri Olmayan Bir Destan

Sarıkamış’ın Çanakkale gibi bir destan olduğunu aktaran Başkan Güvenç, bu topraklara nasıl sahip çıkıldığını ve tarihte eşi benzeri olmayan bir destan olduğunu belirterek, “Bu coğrafyada sadece günümüzdeki sınırlarımız içindeki Urfa, Antep, Diyarbakır, Maraş, Mardin, Manisa ve Çanakkale’yi söylemiyorum, Halep’ten, Şam’dan, Bağdat’tan, Erbil ve Süleymaniye’den akın akın Babalarımız, Dedelerimiz Sarıkamış’a gittiler. Giyecek ve yiyecek elbiseleri yoktu ama Erzurum’da çok yüksek dağları aşarak Sarıkamış’a gittiller. İşte bunun için yüzyıl önce bu millet Arap’ı, Kürt’ü ve Laz’ı ile destan yazdılar. Ölmek ve donmak pahasına Sarıkamış destanını yazdılar. Bu olayın Dünya’da örneği yoktur” dedi.

 

Bu Coğrafyada Bayrak İnmez ve İslam’ın Mührü Asla Silinmez

 Bu coğrafyada ay yıldızlı bayrağın inmeyeceğini ve İslam’ın mührünün asla silinmeyeceği kaydeden Başkan Güvenç, “Atalarımız sayesinde bu gün biz bağımsız ve hür bir ülkede yaşıyoruz. Önümüz açıktır. Geçmişte yaşadığımız acılarımızı artık siz yaşatmayacaksınız. Kardeş kavgasına asla izin vermeyeceksiniz. Hedefimiz 2023’te Dünya’nın ilk 10 Ülkesi arasına girmektir. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin bu azminiz ve coşkunuz, bu kararlığınız, 100 yıl önce toprağa düşen şehitlerimizi ve ecdatlarımızı mutlu etmiştir. Her şeye rağmen bu gün bir ve beraber oluşumuz Çanakkale ve Sarıkamış’taki Şehitlerimizin ruhunu şad etmiştir. Allah mekânlarını cennet eylesin ve Allah’tan diliyorum ki bir daha bu millet böyle acılar yaşamasın. Bu millet evlatlarını kaybetmesin hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyelim, büyük Türkiye’ye yürüyelim” şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerine okunan dualarla anma töreni sona erdi. Etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra;  Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195