Title of a News Article

Satranç turnuvasına TED damgası

.

Satranç turnuvasına TED damgası
banner206

Şanlıurfa’da bu yıl eğitim ve öğretime açılan TED Kolejinin öğrencileri, Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvasında bir altın, bir de gümüş madalya kazandı.

Türkiye Satranç Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilciliğinin organize ettiği 2016 Yılı Şanlıurfa Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvası, Karaköprü Gençlik Merkezinde düzenlendi. 6 kategoride 169 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvada karşılaşmalar kıran kırana geçti. Küçük satranç ustaları, müsabakalarda rakipleri karşısında tüm hünerlerini sergiledi.

Küçükler İl Birinciliği Satranç Turnuvasında TED Şanlıurfa Kolejinden İclal Elif Eren, 2005 doğumlu kızlar grubunda rakiplerini saf dışı bırakarak, altın madalyanın sahibi oldu. Yine TED öğrencisi Ece Su Mil, 2006 doğumlu kızlarda ikinci olarak, gümüş madalya kazandı.

 

“Sportif faaliyetleri çok önemsiyoruz”

Öğrencilerini turnuvada elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı kutlayan Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, TED Şanlıurfa Koleji olarak, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerine de önem verdiklerini ifade etti. Şamat, bu kapsamda özellikle sportif faaliyetleri çok önemsediklerini kaydetti.

Okuyan, sorgulayan, araştıran ve kendini geliştiren bireyler yetiştirmeyi kendilerine hedef seçtiklerinin altını çizen Şamat, “Bu nedenle okulumuzda aktif olarak birçok kulüp bulunmaktadır. Öğrencilerimiz kendi ilgi alanlarına göre bu kulüplere yönlendiriliyor. Satranç da bunlardan biri. Turnuvada okulumuzu başarıyla temsil ederek altın ve gümüş madalya kazanan öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195