Title of a News Article

Savaşın izlerini silmeye çalışıyorlar

Savaşın izlerini silmeye çalışıyorlar
banner206

 Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mülteci çocuklar, resim atölyesinde resim yaparak savaşın izlerini unutmaya çalışıyor.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan mülteci çocuklar için resim atölyesi hizmete sokuldu. Yirmi gündür hizmete resim atölyesinde öncelikle çocuklara Kara Kalem çalışması yapılıyor. Kara Kalem çalışması yanı sıra önümüzdeki günlerde yağlı boya çalışması başlatılacağı dile getirildi. Resim atölyesinde öğretmenlik yapan Menel el Abud adlı bayan, resim atölyesinde yapılan çalışmalara hakkında şu bilgileri aktardı:

"Çadır kentimizde öğrencilerimiz için resim kursu açmış bulunmaktayız. Bu öğrencilerimiz yaklaşık yirmi gündür kurslarımıza devam etmektedirler. Yaklaşık olarak 80 ile 90 öğrencimiz kurslarımıza devam etmektedirler. Bu öğrencilerimiz resmim kursu sayesinde teselli bulmaktadırlar. Bu çalışmamız çadır Kent idaresi ve kadın meclisinin öncülüğünde yapılmaktadır. Bizlere gereken desteği sağlamışlardır. Bu öğrencilerimiz savaştan çıkmış olmanın sıkıntısını resim yaparak üzerlerinden atmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimiz gördüğünüz gibi çizdikleri resimlerde, savaş bitmiş ve savaş sonrası öğrenciler evlerine mutlu bir şekilde döndüklerini resm etmişler. Öğrenciler savaşın sona erdiğini ve bombalamaların artık sona erdiğini gösteren resimler çizmişler. Bizler burada sabahleyin erkek öğrencilere öğleden sonrada kız öğrencilere resim kurslarımız devam etmektedir. Öğrencilerimiz resim kursu sayesinde moralleri düzelmektedir. Resim kursuna devam eden öğrencilerimize resim malzemeleri veren çadır Kent idaresine teşekkür ederim. Ayrıca yağlı boya çizen bazı yetenekli arkadaşlarımızın çizdikleri resimler, Suriyede olup bitenlerle alakalıdır" dedi.

Resim öğretmeni Menel el Abud, yağlı boya tablolarında çizilen resimler hakkında öğrencilere bilgi vererek, resimlerin kendilerine verdiği mesajı anlatmaya çalıştığı gözlemlendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195