Title of a News Article

​​Sayan: “Tehditlere boyun eğmedik”

 ​​Sayan: “Tehditlere boyun eğmedik”
banner206

7 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede başkanlığı Mehmet Yıldırım’a teslim edecek olan AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Celalettin Sayan, başkanlığı döneminde baskı ve tehditlerle dolu bir süre yaşadıklarını belirterek, “Ancak davamız ve memleketimizin menfaati uğruna hiç eğilmeden, bükülmeden dimdik durduk” dedi.

AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Celalettin Sayan, yaptığı açıklamada, kuruluşundan itibaren Ak Parti’de çeşitli kademelerde yürütmekte olduğu  görevlerle birlikte 2011 yılında Ak Parti İlçe Başkanı olarak atandığını belirterek, “2012 yılında yapılan ilçe kongresinde tekrar bu şerefli göreve seçilerek yaklaşık olarak 4 yıllık görev süremi 07 Aralık 2014’te yapılacak ilçe kongresiyle tamamlıyorum.

​Göreve geldiğimiz süre boyunca Türkiye’nin en önemli seçimlerinde “Yeni Türkiye”nin ayak seslerine şahitlik ederek Hz. İbrahim’e su taşıyan karınca misali katkıda bulunduk. Yeni Türkiye’nin inşa edilmesi sürecinde, gerçekleşen seçimlerde Viranşehir’de Ak Parti çıtasını sürekli yükseltme şerefine nail olduk ve girmiş olduğumuz her seçimde oy oranımızı yükselttik. Ak Parti Genel Merkezimizin şahsıma layık gördüğü başkanlık görevine başladığım andan bugüne kadar partili arkadaşlarımla beraber hiçbir kişisel çıkar menfaat gözetmeksizin bir sevda ile çaba göstererek şehrimizin sorunlarını çözmeye ve davamıza yakışır bir düzen kurmaya çalıştık. İlçemizde farklı bir siyaset anlayışını hâkim kılarak bütün vatandaşlarımızın derdini tasasını paylaşmaya çalışarak Ak Partimizin kapısını herkese açtık” dedi.

​Başkanlığı sürecinde kamuoyuna yansımayan birçok olayla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Sayan, “Baskı ve tehditlerle dolu bir süreci maalesef yaşadık. Ancak davamız ve memleketimizin menfaati uğruna hiç eğilmeden, bükülmeden dimdik durduk. ​Bizler şehrimizin her bir bireyinin hakkını savunurken, her bir vatandaşımızın hüznünü ve mutluluğunu paylaşmaya çalışırken maalesef önümüze yığınla problemler ve engeller çıkartıldı. Hayatın doğal akışına aykırı olarak bir araya gelmeleri mümkün olmayan bazı odaklar ile devlete çöreklenmiş “Paralel Yapı’’nın bir araya gelerek Ak Parti’nin karşısında kirli ittifaklar yaptığına şahit olduk. Bu kirli ittifak, her türlü imkânları kullanarak Ak Partiye ve şahsımıza saldırdılar” diye ifade etti.

 

“Viranşehir tarihinin en zor ve en üzücü seçimini 30 Mart’ta gerçekleştirdik”

“​​Çok üzülerek ifade etmeliyim ki, Viranşehir tarihinin en zor ve en üzücü seçimini 30 Mart’ta gerçekleştirdik” diyen Sayan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hem paralel yapının hem de menfaat amaçlı şer odaklarının bir araya gelmiş olduğu kirli ittifak tarafından, en başta Ak Parti’ye olmak üzere Viranşehirimize, halkımıza, partimize gönül vermiş Ak Parti sevdalılarına, bana ve aileme topyekûn bir saldırı oldu. Defalarca sözlü ve fiili saldırılara uğramış ve şehrin göbeğindeki Ak Parti binamız ardı ardına iki kez yakılmıştır.

​Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, “Allah’ın verdiği canı, Allah alır” felsefesiyle hareket ederek, partimize ve davamıza sahip çıkmaktan geri durmadık. Şartlar elverdiği sürece “Durmak Yok, Yola Devam!” demeye devam ettik.

​Kamuoyuna da bildiği üzere; Ak Partimizin kongre süreci başlamış bulunmaktadır. Bunun hemen akabinde de 2015 Milletvekili seçimleri yapılacaktır. Dava arkadaşlarım ve değerli büyüklerimle yaptığım istişareler neticesinde, bu süreci en ince ayrıntılarıyla analiz ettik. Siyasetin sadece ilçe başkanlığıyla olmayacağını, farklı alanlarda da siyaset yapılabileceğini değerlendirdik.

​Bu itibarla; 4 yıl boyunca hakkıyla ve layıkıyla yapmaya çalıştığım, onurlu bir görev olan Ak Parti Viranşehir İlçe Başkanlığından ayrılmış bulunmaktayım.

Yapılan istişareler neticesinde Genel Merkezimiz tarafından ilçe başkanlığını ifa etme görevi değerli hemşerimiz Mehmet Yıldırım’a tevdi edilmiştir.

Mehmet Yıldırım’a başkanlık görevi sırasında başarılar dilerken, her alanda Ak Partimize hizmet etmeye devam eden bir nefer olacağımı ve Partimiz tarafından verilecek her türlü görev için partimizin emrinde olacağımı tüm kamuoyunun bilmesi gerekmektedir.

Süreç içerisinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, eğilmeden dik duran yönetim kurulu üyelerimizden belediye meclis üyelerine, kadın ve gençlik kollarımızdan mahalle temsilcilerimize, bu yükü birlikte taşıdığımız ÇGSB Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Sayın Faruk ÇELİK’e, İstanbul Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Nureddin NEBATİ’ye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin GÜVENÇ’e, Şanlıurfa İl Başkanımız Sayın Yusuf EĞİLMEZ’ ve yönetimine ve Sayın milletvekilimiz Mehmet AKYÜREK’le birlikte tüm Şanlıurfa Milletvekillerimize ve oylarıyla bize destek veren Ak Partili gönüldaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195