Title of a News Article

Seçim barışı!

 Seçim barışı!
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile bazı iş adamlarının girişimleri sonucunda 14 yıldır kan davalı olan Karaduman ailesi barıştırıldı.

Akçakale’ye bağlı Seyitören Köyü’nde 14 yıl önce Sarende Aşireti’ne mensup Karaduman ailesinde amcaoğulları arasında çıkan kavgada, 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası son buldu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İş Adamı Hadi Altun, İbrahim Yılmaztekin ve Celal Köseoğlu’nun arabuluculuk yapmasıyla Karaduman Ailesi, barış için ikna edildi. Akçakale’de düzenlenen barış yemeğiyle Karaduman ailesinde yaşanan kan davası sona erdi. Milletvekili Özcan ve Belediye Başkanı Ayhan ve barışta bulucu olan iş adamları ile çok sayıda kişinin katıldığı yemekte, Karaduman ailesini temsilen Mehmet ve Hamet birbirlerine sarılarak barıştılar. Duaların okunmasının ardından barış yemeği ikram edildi.

Barışta bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, barışı gerçekleştirdiklerinden dolayı Karaduman ailesi fertlerine teşekkür etti. Bölgede kan davalarının birer birer sona erdiğini vurgulayan Özcan, “Artık bu kan davalarının son bulmasını istiyoruz. Herkesin kardeşçe yaşadığı bir toplum görmek istiyoruz” dedi.

Abdulhakim Ayhan ise, Güneydoğu’nun kanayan yarası olan kan davalarının son yıllarda azaldığına dikkat çekerek, “Bugün de bir kan davasının mutlu sona ermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Barış için girişimlerimizi geri çevirmeyen Karaduman ailesine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu küskünlükler bir daha olmaz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195