Title of a News Article

Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak...

.

Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak...
banner206
 Türkiye’de 53 milyon seçmen, 25. dönem milletvekilleri seçimi için bugün oy kullanıyor. 20 parti ve 165 bağımsız adayın yer alacağı oy pusulasında ‘Evet’ mührü sabah saat 8’den itibaren seçmenin kullanımına sunuldu. Saat 17’de bitecek oy kullanma işleminde 1 milyon kişi ilk kez oy verme tecrübesi yaşıyor.


YSK SAATİ DEĞİŞTİREBİLİR!
 
Yayın organları, saat 21.00’den önce seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir haber veremeyecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, geçmiş seçimlerde olduğu gibi 21.00'den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebilir.


BUGÜN SEÇİM SONUÇLARI SAYFAMIZDA NELER OLACAK?
 
Türkiye, bugün sandık başına gidiyor. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandıklar tek tek açılacak, Türkiye nefesini tutacak, seçim sonuçlarını takip etmeye başlayacak.
 
Türkiye bu seçimi de bundan öncekiler gibi yine milliyet.com.tr'den izleyecek.. Üstelik yorumlarınızı ekleyerek seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelere katkıda bulunacaksınız..
 
Yerel seçimde de Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye'nin internetteki seçimi milliyet.com.tr olmuştu. TV başında olan olmayan herkes bilgisayarlarından, cep telefonlarından seçim sonuçlarını milliyet.com.tr'den izlemişti. Peki bugün milliyet.com.tr seçim özel sayfalarında neler olacak?
 
Partilerin aldıkları oy oranları, o anki duruma göre çıkarttığı milletvekili sayısı, barajı geçenler geçemeyenler, geçtiğimiz genel seçimlere göre oy kaybedenler, oylarını artıranlar grafiklerle anında aktarılacak.
 
İl il seçim sonuçları, ilçelerde son durum bir tık ötede istediğiniz an kolayca ulaşacağınız şekilde sunulacak.
 
Seçime dair tüm sıcak gelişmeler, son dakika haberleri, siyasi partilerden yansımalar saniye saniye duyurulacak. 
 
YURTDIŞI VERİLERİ...
 
Milliyet.com.tr bu yıl seçim sayfalarına yurtdışı bölümünü de ekledi. Yurt dışından gelen toplam oyların partilere göre dağılımı, her ülkede hatta her sandıkta hangi partiye kaç oy çıktığı yine sayfalarımızda olacak...
 
Ekiplerimiz bugün için çalışmalarımızı tamamladı. Sayfalarımız hazır.. Tasarımlarımız bitti..
 
TV'lerde illerdeki durumun uzun uzun anlatıldığı sürelerde milliyet.com.tr'den istediğiniz ili, ilçeyi, ülkeyi, genel durumu ister bilgisayarınızdan, ister tabletinizden ister cep telefonunuzdan anında öğrenebileceksiniz.
 
Seçim sonuçlarına yine en hızlı şekilde milliyet.com.tr'den ulaşacaksınız.
 
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ
 
Bugün akşam milyonlarca insan yine milliyet.com.tr'de buluşacak. Bu gece sizi ve çok değer verdiğimiz yorumlarınızı da bekliyoruz..


HANGİ İLDEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK?
 
7 Haziran 2015 tarihli milletvekili genel seçimlerinde hangi il kaç milletvekili çıkaracak? YSK'nın açıkladığı illere göre milletvekili rakamları şöyle;
 
"Adana 14, adıyaman 5, afyonkarahisar 5, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 32, Antalya 14, Artvin 2,Aydın 7, Balıkesir 8, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 18, Çanakkale 4, Çankırı2, Çorum 4, Denizli 7, Diyarbakır 11, Edirne 3, Elazığ 4, Erzincan 2, Erzurum 6, Eskişehir 6,Gaziantep 12, Giresun 4, Gümüşhane 2, Hakkari 3, Hatay 10, Isparta 4, Mersin 11, İstanbul 88,İzmir 26, Kars 3, Kastamonu 3, Kayseri 9, Kırklareli 3, Kırşehir 2, Kocaeli 11, Konya 14, Kütahya4, Malatya 6, Manisa 9, Kahramanmaraş 8, Mardin 6, Muğla 6, muş 3, Nevşehir 3, Niğde 3,Ordu 5, Rize 3, Sakarya 7, Samsun 9, Siirt 3, Sinop 2, Sivas 5, Tekirdağ 6, Tokat 5, Trabzon 6,Tunceli 2, Şanlıurfa 12, Uşak 3, Van 8, Yozgat 4, Zonguldak 5, Aksaray 3, Bayburt 2, karaman2, Kırıkkale 3, Batman 4, Şırnak 4, Bartın 2, Ardahan 2, Iğdır 2, Yalova 2, Karabük 2, Kilis 2,Osmaniye 4, Düzce 3"
 
 

2011 SEÇİMLERİNDE NE OLMUŞTU?
 
İSTANBUL: 2011 yılı genel seçimlerinde Ak Parti yüzde 49 oy almış ve 327 milletvekili çıkarmıştı. CHP yüzde 25 oy ile 135 milletvekili çıkarırken MHP yüzde 13 ile 53 milletvekilini Meclis'e sokmuştu. 2011 genel seçimlerinde HDP bağımsız olarak seçime girmişti. Seçimler sonucunda bağımsız olarak Meclis'e giren milletvekili sayısı 35 olmuştu. İstanbul'dan Ak Parti 46, CHP 29, MHP 7, HDP 3 milletvekili çıkarmıştı.
 
İZMİR: 2011 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre AK Parti İzmir'de 11 , CHP 13 ve MHP 2 milletvekili çıkarmıştı. 
 
ANKARA: 2011 milletvekili genel seçim sonuçlarına göre AK Parti Ankara'da 17 , CHP 10 ve MHP 4 milletvekili çıkarmıştı. 
 
 
KİMLER OY KULLANABİLİR?
18 yaşını doldurmuş ve seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. 
 
KİMLER OY KULLANAMAYACAK?
MERNİS Adres Kayıt Sistemi’nde yer almayanlar,
Haklarında kısıtlama kararı kesinleşenler, (Türk Medeni Kanunu’nun 405, 406 Md.)
Kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar,
Silah altında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları ile askeri öğrenciler,
Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler oy kullanamıyor. 
 
NEREDE OY KULLANACAKSINIZ?
Seçmenin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağı, adreslerine gönderilen seçmen bilgi kâğıdında yer almaktadır. Ayrıca seçmen oy kullanacağı yeri ve sandık numarasını www.ysk.gov.tr
adresinden öğrenebilirsiniz. 
 
OY VERİRKEN HANGİ KİMLİKLER GEÇERLİ?
Oy verirken TC nüfus kağıdı yeterli. Nufüs kağıdınız yoksa resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı ile oy verebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195