Title of a News Article

ŞEHİT ANNELERİNE VURGU YAPTI

ŞEHİT ANNELERİNE VURGU YAPTI
banner206
 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile yayınladığı mesajında, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların gününü kutladı.

Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi:

Kadın; anne, eş, abla, kardeş olarak fedakârlık ve sevginin sembolüdür. Cenneti, en başta anne olarak aklımıza gelen kadınların ayağının altına seren inancımızın yanında binlerce yıllık geleneklerimizde de şüphesiz kadının yeri en saygın konumdadır. Toplumumuz, İslamiyet öncesinde de kadına büyük değer vermiş, medeniyetimizin inşasında önüne fırsatlar vermiştir. Birçok toplumda insan yerine bile konmadığı dönemlerde dinimiz İslam kadını övmüş, iffet ve şeref atfederek toplum önünde saygınlığının artmasına vesile olmuştur.

Binlerce yıllık medeniyetimizi oluşturan milletimizi, kıtalar fethederek gönüller yapan nice hükümranlarımızı, kumandanlarımızı insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla yetiştiren kadınlar, analar, şüphesiz hiçbir karşılık beklememişlerdir.

Bugün bile kutsal vatanımızın bekası, devletimiz, bayrağımız, namusumuz için canını feda etmekten bir an çekinmeyen, kutsal saydığımız bu değerler uğrunda canını vermekte tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizin bu fedakârlık ve cesaretinin mimarı da acılı yüreklerine rağmen dimdik durmayı başaran kadınlarımızdan başkası değildir.

Hem inancımızda, hem millet geleneğimizde en saygın yerde bulunan kadınlarımızın, hayatın her alanında daha ileri seviyelerde yer almaları, medeniyetlere ilham veren milletimizin devamı olacak nesiller için de elzemdir.

Bu vesile ile başta, kutsal değerlerimiz için can veren aziz şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik eder, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür dilerim.



Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195