Title of a News Article

Şehit Astsubay gözyaşlarıyla uğurlandı

.

Şehit Astsubay gözyaşlarıyla uğurlandı
banner206

Şırnak'ta şehit düşen 1 çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Urfa’dan geçici görevle şırnak’ta görev yaparken şehit düşen Yıldız’ın cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da vardı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen 1 çocuk babası 33 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı cenaze töreninde sırtına Türk Bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih'in, babasının tabutunun yanında oyun oynaması, sık sık tabutu ve fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevliyken geçici görevle Silopi'ye giden Kenan Yıldız'ın cenazesi uçakla Adana'ya, oradan da konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Eşinin geçici görevle Silopi'ye gitmesi nedeniyle Adana'daki ailesinin yanında kalan Hatice Yıldız, babası Cumali Yıldız ile annesi Emine Yıldız ile diğer yakınları törende güçlükle ayakta durabildi. Teröre lanet yağdıran vatandaşlar da 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

 

ŞEHİT OĞLU YÜREK DAĞLADI

Omzuna Türk bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih ise aynı yaşlardaki amcası Hasan Yıldız'ın oğlu olan kuzeni Kaan ile birlikte tören alanında Türk Bayrağı'na sarılı babasının tabutunun yanında, olup bitenleri anlamakta zorluk çekerek oyun oynadı.

Minik Melih, zaman zaman çevresindeki askerlere babası gibi asker selamı verdi, güldü, kuzeni ile koşuşturdu. İlerde sadece yüzünü hatırlayacağı, bir daha hiç göremeyeceği babası için düzenlenen cenaze törenini bir oyun gibi algılayan Melih, ara sıra Türk Bayrağı'na sarılı babasının tabutunu öptü. Farkında olmadan son kez babasına dokunan küçük çocuğun, tabunun önünde duran fotoğrafına da öpücük kondurması izleyen yakınlarını gözyaşlarına boğuldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195