Title of a News Article

Şehit polisle ilgili kahreden detay!

.

Şehit polisle ilgili kahreden detay!
banner206

 ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde 5 Eylül günü özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak dün şehit olan 24 yaşındaki özel harekat polisi Yunus Emre Akbaş, bugün memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırıdan 1 gün önce telefonla görüştüğünü ve üzülmemeleri için Cizre’de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, ''Bize, Başbakan’ı korumak için Mardin’de otelde olduklarını söylemişti. Bizden gerçeği saklamıştı'' dedi.

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde 5 Eylül günü özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak dün şehit olan 24 yaşındaki özel harekat polisi yunus emre Akbaş, bugün memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırıdan 1 gün önce telefonla görüştüğünü ve üzülmemeleri için Cizre’de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, ''Bize, Başbakan’ı korumak için Mardin’de otelde olduklarını söylemişti. Bizden gerçeği saklamıştı'' dedi.

3 yıllık polis memuru olan bekar Yunus Emre Akbaş, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçici görevle Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gitti. 5 Eylül günü özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Yunus Emre Akbaş, araçta bulunan meslektaşlarıyla birlikte yaralandı. Ağır yaralanan Akbaş, tedavi gördüğü Ankara GATA’da yapılan tüm müdahaleye rağmen dün kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Akbaş’ın cenazesi akşam saatlerinde memleketi Aksaray’a getirilip, Somuncu Baba Türbesi’ndeki morga kondu.

 

BABA EVİNE GETİRİLİP HELALLİK ALINDI

2’si kız 3 çocuklu Akbaş ailesinin en küçük ferdi olan şehit Yunus Emre Akbaş’ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün helallik alınması için baba evine getirildi. Baba Mustafa Akbaş, cenaze aracındaki oğlunun tabutunun yanına gidip, sarılıp ağladı. Güçlükle ayakta duran anne Hatice Akbaş’a ise bir kadın özel harekat polisi eşlik etti.

Şehit Akbaş’ın cenazesi duanın ardından Aksaray Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada yapılan resmi törenden sonra Ulu Camii’ne götürüldü.

 

AYNI SALDIRIDA YARALANAN SİLAH ARKADAŞI DA SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ

Şehit Akbaş’ın, mesai arkadaşları olan özel harekat polisleri de yalnız bırakmadı.

Özellikle aynı saldırıda yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu olan özel harekat polisi Kamil Günser de, cenaze törenine katıldı. Şehit babası Mustafa Akbaş’ın yanından ayrılmayan Günser, ”Biz görev için gidiyorduk. Aracın arkasından roketatarlı saldırı oldu. Şu an saldırıyla ilgili bir şey hatırlamıyorum” dedi.

 

ŞEHİT BABASI: OĞLUM, ’DEVLET BİZE SAHİP ÇIKIYOR’ DEMİŞTİ

Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırıdan 1 gün önce telefonla görüştüğünü ve üzülmemeleri için Cizre’de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, ”Bize, Başbakan’ı korumak için Mardin’de otelde olduklarını söylemişti. Bizden gerçeği saklamıştı. ’Baba biz, Başbakanı korumak için Mardin’e geldik. Oteldeyiz. Durumumuz iyi. Devlet bize sahip çıkıyor. Bizi merak etmeyin’ demişti. Daha sonra Cizre’de saldırı oldu” dedi.

Mustafa Akbaş, saldırının ardından tedavi altına alınan oğluyla hiç konuşamadıklarını belirterek, ''Hiç konuşamadık. Uyutuyorlardı” diye konuştu.

Şehit Akbaş’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Ervah Mezarlığı’na defnedildi.  Törene, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, milletvekilleri, askeri erkan, ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 10 bir kişi katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195