Title of a News Article

Şehit sayısı 38'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vatan'da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde dün Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Şehit sayısı 38'e yükseldi
banner206
Bakan Soylu, 38 kişinin şehit olduğunu bunlardan 30'unun polis memuru, 7'sinin sivil olduğunu belirterek, bir kişinin ise kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı. Soylu, 14 kişinin halen yoğun bakımda, 5'inin ameliyatta olduğunu belirterek, toplam 155 yaralının tedavi gördüğünü söyledi. Bakan Soylu olayla ilgili 13 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.
BEŞİKTAŞ'TA Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki iki bombalı saldırıya ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"2 BOMBALI SALDIRIYLA ÇOK HAİN, ÇOK ALÇAK TERÖR SALDIRISIYLA TÜRKİYE OLARAK KARŞI KARŞIYA KALMIŞ OLDUK"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra staddaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerini doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka parkında yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk" dedi.

"TÜRKİYE, BİR TARAFTAN DEAŞ, BİR TARAFTAN PKK, DİĞER TARAFTAN BAŞKA İRİLİ UFAKLI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEHDİDİ ALTINDA"

2015 yılının Temmuz ayından itibaren Suruç katliamından buyana Türkiye'nin çok taraflı terör saldırılarının tehdidi altında bulunduğunu belirten Kurtulmuş, "Özellikle Türkiye, bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, diğer taraftan başka irili ufaklı terör örgütlerinin tehdidi altında. Bombalı saldırılarla karşı karşıya bulunuyoruz. Bu saldırının hemen arkasından ilk 4 dakika içinde tıbbi müdahale yapılmıştır. Ambulanslar gelmiştir ve yaralılar hastanelere intikal ettirilmiştir. İlk dakikalardan itibaren bakan arkadaşlarımız ve olay yerinde incelemelerde bulunan ve olayı toparlamaya çalışan emniyet kuvvetlerimizle birlikte olay ve hastaneler ziyaret edilmiş, bu akşamki acı tablo bütün detaylarıyla ortaya konulmaya gayret edilmiştir" dedi.

"İNSANLIK CEPHESİ MENSUPLARINI, TERÖRE KARŞI TÜRKİYE'NİN YANINDA OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekten Türkiye'de aziz milletimizin teröre karşı sabrının taşmakta olduğunu biliyoruz ama bu noktada milli birliğimizi kuvvetli bir biçimde tutmak zorundayız. Bu terör örgütlerinin hepsinin üstesinden gelecek kararlılıkla tek vücut olmak mecburiyetindeyiz. Hastanelerdeki yaralılarımızın akrabaları, yaralı polislerimizin bizzat kendileri teröre karşı milli duruşumuzu zaten ifade ediyorlar. Sadece içerideki teröre karşı milli duruşumuz değil, aynı zamanda da uluslararası camiadan da laflarını eğip bükmeden bu hain terör saldırısına karşı bizimle birlikte olmalarını, terörün karşısına dikilmelerini beklemek herhalde milletimizin hakkıdır. Sadece birkaç eleştiri cümleleriyle geçiştirecek kadar basit bir saldırı değildir. Bu saldırının arkasında neler olabileceğini hep beraber milletçe biliyor ve tahmin ediyoruz. Hatta hangi sebep ve sahiplerle bu saldırıların olabileceğini tahmin ediyoruz. Terör örgütlerinin fevkalade bir dayanışma içinde Türkiye'ye karşı saldırılarda bulunduğunu biliyoruz. Dolayısıyla laflarını hiçbir şekilde eğilip, bükülmeden, burada bütün insanlık cephesi mensuplarını, teröre karşı Türkiye'nin yanında olmaya davet ediyoruz. Türkiye bu yaraları da saracaktır. En kısa zamanda Türkiye yeniden birlik ve beraberlik içinde bu terör saldırısını da geride bırakarak, terör örgütlerinin tamamını dize getirecektir. Bu vesileyle devletimizin uyanık olmasını, bu terör saldırısının arkasındaki unsurlar ortaya çıkarılacak. Milletimizin başı sağ olsun. Çok sayıda yaralımız ve şehidimiz, sivil vatandaşlarımız da var. Bütün vatandaşlarımızın,milletimizin başı sağ olsun, Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin." Kurtulmuş, "Bütün medya kuruluşlarımıza ve bütün milletimize çağrımız şudur; resmi olarak yapılan açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. Özellikle sorumsuz bir şekilde sosyal medya kullanılarak, sosyal medya üzerinden yapılan birtakım tezviratın milletimizin moralini bozmak, teröre karşı mücadeledeki azmini kırmaktan başka bir anlamı yoktur" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDE BU RAKAMLAR DEĞİŞEBİLİR"

Kurtulmuş, "Önümüzdeki saatlerde bu rakamlar değişebilir. Bu,şu an itibarıyla konuştuğumuz rakamlardır ama dikkat ederseniz son derece temkinli, son derece titiz bir şekilde bu cümleler ağzımızdan çıkıyor. İnşallah bu hassasiyeti gösterirseniz, kamuoyu da bu şekilde yönlendirilirse bu,milletimizin menfaatleri bakımından daha doğru olacaktır." diye konuştu.Kurtulmuş, milli birliği ve dayanışmayı sağlamaları bakımından bunun daha doğru olacağını belirterek, şunları kaydetti:"Terör örgütlerinin bu terör saldırısından sonra yapmaya niyet ettikleri en önemli şeylerden birisi, halkın moralini kırmaktır, moralini bozmaktır. En az terör saldırısı kadar önem verdikleri hususlardan birisi budur.Allah rızası için, lütfen halkın moralini bozacak en ufak bir yayın yapılmasın ve bu anlamda özellikle sosyal medya üzerinden yapılan birtakım yanlış yayınlara itibar edilmesin. Milletimize de bu ricada bulunuyorum. Çünkü çakallar puslu havaları sever. Kimseyi sevindirmeyelim. Türkiye düşmanlarını sevindirmeyelim. Bu milletin düşmanlarını sevindirmeyelim, hep beraber hem yasımızı tutalım hem teröre karşı kararlılıkla teröre karşı mücadele edelim. Hem de Allah'ın izniyle yolumuza devam edelim"

"BURADAN ŞEHİT KAHRAMANLARIMIZA ELBETTE Kİ SÖZÜMÜZ VAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede birçok unsurla mücadele edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Terörle mücadelemizi akamete uğratmak isteyenlerin bir bölümü de maalesef bizim terörle mücadele yasamızı AB'ye giriş karşılığında veya vizelerin serbest girişi karşılığında değiştirmemizi isteyenlerdir. Türkiye'nin güvenlik kalkanını, sürekli olarak düşürme çabasında olanlar, ne kadar yakıcı meselelerle uğraştığımızın muhakkak farkındadırlar. Milletimiz bunu görüyor ve bütün dünya bunu görüyor. Buradan şehit kahramanlarımıza elbette ki sözümüz var. Bu leş sürüsünü bu topraklardan tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara odur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz ve yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımıza, bütün bakan arkadaşlarımızla, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçeceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağ olsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

"HALİHAZIRDA AMELİYATHALİNDE OLAN 17 KARDEŞİMİZ VAR, 6 KARDEŞİMİZ DE YOĞUN BAKIMDA"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da saldırının ardından ilk 4 dakika içinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını söyledi. 106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini söyleyen bakan Akdağ, hastanelerde kayıtlı yaralı sayısının 166 olduğunu belirtti. Akdağ,"Bunların 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var, 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142