Title of a News Article

Şehitler için mevlit okutuldu

Haliliye Belediyesi, İstanbul ve Mardin ile yurdun çeşitli illerindeki terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerinin aziz ruhlarına bağışlanmak üzere Mevlid-i Şerif düzenledi. Mevlide katılan Başkan Fevzi Demirkol, “Aziz milletimizin başı sağ olsun diyoruz ve bu mevlidi Mardin ve İstanbul ile daha öncesinde vatan müdafaasında şehit düşen güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza ithaf ediyoruz” dedi.

Turgut Özal Parkı’nda düzenlenen Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Haci Kanduza, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ile vatandaşlar katıldı. Dergah Camii İmam Hatibi İbrahim Onat ve arkadaşlarının okuduğu Kur’an Tilaveti ve ilahi konserine, sema gösterisi de eşlik etti. Programa katılan vatandaşlar, mevlidin sonunda okunan dualara hep birlikte ‘âmin’ dedi.

 

“AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Programın sonunda sahneye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik duygusuna çağrı yaptı. Okunan mevlidin son olarak Mardin ve İstanbul’da düzenlenen terör saldırıyla, geçmiş zamandaki saldırılarda şehit düşen güvenlik güçlerinin ruhlarına okunduğunun altını çizen Başkan Demirkol, bağ sağlığı temennisinde bulundu. Başkan Demirkol, “Mardin ve İstanbul’da meydana gelen hain saldırılarda hayatı kaybeden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun diyoruz ve bu mevlidi Mardin ve İstanbul ile daha öncesinde vatan müdafaasında şehit düşen güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza ithaf ediyoruz. Cenab-ı Hakk kabul buyursun. Bizim, bu bölgede, ülkede ve ilde hiçbir zaman için sizler olduktan sonra, bu dualar olduktan sonra, ‘bu vatan bizimdir’ anlayışıyla gençlerimiz hareket ettikten sonra inşallah Haliliye’den, Şanlıurfa’dan, ülkemizden Fatihalar, Yasinler eksik olmayacak” diye konuştu.

 

“O ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASI HER ZAMAN İÇİN BİZİM YANIMIZDADIR”

Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik duygusunu yineleyen Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti: “Şehitlerimizin aziz hatırası ve bizim de o aziz hatıraya hürmetimiz devam ettiği sürece bu ülke, bu vatan ve bu şehir bizim olacaktır. Devlet düşmanlarına, din düşmanlarına, insanlık düşmanlarına asla fırsat vermeyeceğiz. Çünkü o şehitlerimizin aziz hatırası her zaman için bizim yanımızdadır, aklımızdadır. Ne için şehit olduklarını, nasıl şehit olduklarını hiç unutmayacağız. O şehitlerimize rahmet dilerken, Mehmet Akif diyor ki; ‘Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.’ Peygamberin beklediği şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülke, bu vatan bizim diyoruz. Bizim hedefimiz Şanlıurfa’da, Haliliye’de insanlarımızın mutlu olması. İnsanlarımızın kardeşlik duygusu içerisinde bir biriyle sımsıkı bir birine tutunması. Bu birlikteliğin Şanlıurfa’ya, bu birlikteliğin bu ülkeye ve bu birlikteliğin tüm İslam Alemi’ne umut olması düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sizler var olduktan sonra bu düşüncemiz, bu umudumuz her zaman devam edecektir.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195