Title of a News Article

Şehitlerin ve yaralıların isimleri belli oldu

Şehitlerin ve yaralıların isimleri belli oldu
banner206
İstanbul'da Vodafone Arena Stadı'nda oynanan Beşiktaş- Bursaspor maçının bitmesinden yaklaşık 1,5 saat sonra stat yakınında düzenlenen bombalı araç saldırısı ile Maçka Parkı'ndaki canlı bomba saldırısında şehit olan ve yaralanan emniyet personeli ile yaralı vatandaşların bazılarının isim listesi açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıkladığı isim listesi ise şöyle:

Şehit olan Emniyet personelinden bazıları:

Şehit olan sivil vatandaşlar:

Yaralı Emniyet personelleri:








Yaralı sivil vatandaşlar:



ŞEHİTLERİN MEMLEKETLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

MALATYA

İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 29 kişiden polis memuru Okan Doğan'ın acı haberi memleketi Malatya'ya ulaştı.

Sabah erken saatlerde emniyet yetkilileri acı haberi vermek için şehit polis memuru Okan Doğan'ın (22) babaevinin bulunduğu Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Plevne Sokağa geldi. Tek erkek çocuklarının şehit olduğu haberini alan anne Nadriye ve baba Yusuf Doğan ile kız kardeşi sinir krizleri geçirdi. Acılı aile fertlerine olay yerinde bulunan sağlık görevlileri müdahale ederken, acı haberin kısa sürede duyulması ile akrabaları da eve akın etti. Şehidin baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Belediye ekipleri ise taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı.

Şehit polis Doğan'ın yaklaşık 2 yıllık polis olduğu ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi. Şehit polisin yarın memleketi Malatya'da defnedilmesi bekleniliyor.

ÖZEL GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ ŞEHİT OLDU

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu da şehit oldu.

ÇORUM

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç sonrası çevik kuvvet otobüsüne yönelik hain saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Zengin'in Çorumlu olduğu öğrenildi. Şehit polisin cenazesi yarın öğlen Ankara'da kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.

AKHİSARLI POLİS ALİ AKSOY ŞEHİT OLDU

Dün gece İstanbul'da Beşiktaş ile Bursaspor maçı çıkışı Vodafone Arena Stadyumu civarında meydana gelen 2 patlamada Akhisarlı 26 yaşındaki Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi.

3 yıllık polis olan ve İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli olan Ali Aksoy'un kardeşi ve çiftçilik yapan annesi Medine Aksoy ile babası Ömer Aksoy Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde ikamet ediyor. Anne ve babanın teşhis için bu sabah saatlerinde İstanbul'a gittiği bildirildi.

ADANA ŞEHİDİNE AĞLIYOR! İLK GÖREV YERİYDİ

Adana'nın Aladağ ilçesi Gıcak Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan 6 yıllık polis memuru Adem Oğuz (31), ilk görev yeri olan İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu. Şehidin Belediye Evleri Mahallesi'ndeki babaevinde acı haberi alan annesi Yeter Oğuz, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Baba Ali Oğuz'un ise teşhis ve cenaze işlemleri için İstanbul'a gittiği öğrenildi.

Şehit polis memuru Adem Oğuz'un Belkıs Oğuz ile 1,5 yıl önce evlendiği ve Fatih Selim adlı 6 aylık bir oğlu olduğu öğrenildi. 5 kardeş içinde tek erkek evlat olduğu öğrenilen şehit polisin Türk bayrağı asılan tek taklı babaevine yakınları ve komşuları taziye için akın etti. Evin önünde bir ambulans hazır bekletilirken, şehidin naaşının memleketi Aladağ ilçesi Gıcak Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

GAZİANTEP - 1 AY SONRA NİŞANI VARDI

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Adem Serin'in Gaziantep'teki ailesine acı haber verildi. Şehidin bir ay sonra nişanlanacağı öğrenildi.

İstanbul Beşiktaş'teki terör saldırısında şehit olan Adem Serin'in acı haberi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüp Sultan Mahallesi 38. Cadde'de oturan ailesine verildi. Acı haber üzerine Şehitkamil Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan baba Adem ve anne İsminur Serin gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağı ve evin bulunduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Acılı anne, evin penceresinden uzanarak duvara asılı bayrağa sarıldı. "Benim içim yandı, Allah onların ocağına ateş düşürsün. Onlar Adem'imi aldılar, onların da ocağı yansın" diye feryat ederek baygınlık geçiren acılı anneye mahallede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'da görev yapan Adem Serin'in yeni sözlendiği ve 1 ay sonra nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit haberi ile büyük üzüntü duyduğunu belirten Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehidi 1 ay sonra nişan için beklediklerini anlatarak, "Abdestli namazlı bir gençti. Mahalledeki herkes kendisini çok severdi. 5 kardeşin en büyüğüydü. Hepimiz çok üzüldük. Sözlüydü, bir ay sonra gelmeye, nişan yapmaya hazırlanıyordu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

İstanbul'un şehit polis memuru Adem Serin'in ilk görev yeri olduğu öğrenildi.

BİR ACI HABER DE KAYSERİ'YE

İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Yasin İke'nin memleketi Kayseri'ye acı haber ulaştı.

Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Kayseri doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Yasin İke olduğu belirlendi. Şehit polisin Kayseri'deki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Acı haberi alınca fenalaşan Yasin İke'nin anne ve babası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

HAİN SALDIRIDA VANLI POLİS DE ŞEHİT OLDU

Dün akşam İstanbul'da meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen 38 kişi arasında Van'ın Muradiye ilçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Soner İdil'in de bulunduğu belirtildi.

AK Parti Muradiye Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında şehit polis memuru İdil'in fotoğrafıyla birlikte şu notu paylaştı:

"Dün akşamki terörün kahpe girişimi sonucu Muradiyeli arkadaşım, kardeşim Soner İdil şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Şehit polis memuru Soner İdil, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında gitar çalarak şarkı söylediği bir videosunu paylaşmış.

ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ

İstanbul'da dün gece gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurlarından Süleyman Sorkut'un Diyarbakır'da ikamet ettiği ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Temmuz 2016'da polis memuru olarak göreve başlayan Süleyman Sorkut'un ağabeyi Yunus Ferhat Sorkut'un ise Didim Cumhuriyet Savcısı olduğu belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ BURSA'YA DA DÜŞTÜ

İstanbul'daki patlamada şehit olan polis memuru Hüseyin Akyüz'ün Bursa'daki baba ocağına ateş düştü. 1,5 senelik polis memuru olan 23 yaşındaki şehidin Alaattinbey Mahallesi'nde ikamet eden ailesine acı haber verildi. 4 kardeşin en küçüğü olan Hüseyin'in şahadet haberi ailesine telefonla bildirilirken, yakınları baba ocağına akın etti. 56 yaşındaki baba Nizam Akyüz taziyeye gelenleri kabul ederken, yakınlarının İstanbul'a cenazeyi almaya gittiği ifade edildi. Memleketi Erzurum olan Akyüz'ün ikizi Hasan'ın ise Karabük'te üniversitede okuduğu öğrenildi.

MUŞ'A ŞEHİT ATEŞİ

Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz'ın Muş'taki baba ocağına ateş düştü. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin Sunay Mahallesi'ndeki ailesinin evine vatandaşlar akın etti. Şehidin evi bayraklarla donatılırken, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da şehidin yakınlarını yalnız bırakmadı.

2 yıl önce göreve başlayan ve bekar olan şehit polis memuru Murat Yılmaz, Neriman ve Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğunun en küçüğüydü.

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ

İstanbul'da Vodafone Arena'da görevli çevik kuvvet ekibine yönelik yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Hataylı polis İlker Uylaş'ın (26), merkez Antakya ilçesinde ikamet eden, Hatay Emniyet Müdürlüğünde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaş'a, oğlunun şehit haberi emniyet görevlileri tarafından verildi. 7 yıllık polis memuru olan oğlunun şehit haberini alan annesi Havva Uylaş fenalık geçirdi. Acı haberi aldıktan sonra güçlükle ayakla durabilen şehidin babası Behçet Uylaş'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılarak hainlere lanet yağdırıldı.

Şehidin amcasının oğlu Kenan Uylaş, İlker Uylaş'ın 15 Temmuz'dan birkaç gün önce evlendiğini belirterek, "15 Temmuz nedeniyle İstanbul'da görev yaptığı için oraya çağırıldı. Zaten birkaç günlük evliydi. Hemen görevi başına gitti. Polisliğe isteyerek severek gitmişti. O sıralarda üniversiteyi de kazanmıştı. Uluslararası ilişkiler fakat tercih etmedi. Gitti polisliğe görev yapmak için. Zaten abisi ve babası da polistir. Severek isteyerek gitti. Fakat kader böyleymiş. İsyan etmek doğru olmaz. Fakat bu zalimler elbet başına gelecekleri düşünsünler. Burada olmasa da ahirette elbet cezalarını görecekler. Bunu beklesinler. Allah razı olsun Türk milleti Allah'ın izni ile ayaktadır. Türk milleti yıkılmaz. Bu vatan bölünmez. Allahın izni ile ben ölürüm, sen ölürsün herkes ölür. Vatan için canımız sağolsun. Onlar cezayı çekecek günü beklesinler. Belki bugün, belki yarın, belki ahirette ama cezayı çekecekler" dedi.

Şehit İlker Uylaş'ın cenazesinin Hatay Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.

KONYA ŞEHİT ATEŞİYLE YANDI

İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam teröristler tarafından bomba yüklü araçla ve canlı bombayla iki ayrı saldırı düzenlenmesinin ardından şehit düşen çevik kuvvet polisi Metin Düzgün'ün Konya'daki annesi Hatice Düzgün'e acı haber ulaştı. Şehidin annesine acı haber küçük oğlunun evinde verildi. Aileye haberin yetkililer tarafından verilmesinin ardından evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Haberi duyan komşuları ve yakınları eve akın etti. Anne Hatice Düzgün haberi aldığında fenalaştı. 7. kattan sedyeyle aşağı indirilen acılı anne dışarıda bekleyen ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.

Öte yandan, baba Harun Düzgün'ün oğlunun şehit olduğu haberi aldıktan sonra diğer oğlu Çetin Düzgün ile birlikte cenazeyi almak için İstanbul'a gittiği, eşi Hatice Düzgün'ü de oğlunun evine bıraktığı öğrenildi. Bir buçuk yıl önce göreve başlayan Metin Düzgün'ün nişanlı olduğu belirtildi.


haberler.com

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195