Title of a News Article

Selim Bağlı, Urfa'da içini döktü!

.

 Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Şanlıurfalı Başkanı M. Selim Bağlı, memleketinde kapanan özel hastane ve tıp merkeziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bunların büyük yolsuzluklar yaptığına dikkat çeken Bağlı, “Fakirin, fukaranın, mazlumun hakkını 5-6 tane haramzadeye yedirmem” dedi.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Dr. M. Selim Bağlı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılacak borçlar ve uygulamalarına ilişkin toplantıya katılan Bağlı, burada Şanlıurfa’da kapatılan özel hastane ve tıp merkezleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bağlı, yaptığı konuşmada,  SGK’nın 18 Milyon nüfuslu İstanbul’a eski parayla 1.2 katrilyon para ödediğini ve Urfa, Diyarbakır, Batman’a da 1 Kat trilyon para ödediğini belirterek, “Buna birisinin dur demesi lazımdı.Bu paraların kimlere gittiğini 15 Temmuz’da gördük. “Başkanım hastaneyi neden kapatıyorsunuz?” ceza verin diyorsunuz. Biz ceza da verdik. Hâkimin biri, bir günde 67 tane karar verdi, cezayı veriyorsun mahkemeye götürüp tedbir kararı aldırıyor. Sözleşmesini feshediyorsun ben senle yürümeyeceğim diyorsun, mahkemeye gidip tedbir kararı aldırıyor. Allahınızı severseniz bir tıp merkezinin aylık cirosu 1 Trilyon olur mu? Bu kimin parası? Bu sizlerin parası, asgari ücretli çalışan işçilerin parasıdır. Ben bu paraları haramzedelere aktaracağım, o haramzadeler de bu paranın bir kısmını belirli terör örgütlerine haraç olarak ödeyecek. Ben bir Urfalı olarak buna müsaade etmem. Yolsuzluk yapmayın kapatmayalım” dedi.

 

“Vefat edenleri tedavi etmişler”

Kapatılan bu özel hastane ile tıp merkezleri arasında dikkat çeken bir noktaya da vurgu yapan Bağlı,Benim babam Atatürk Hastanesinde yoğun bakımda yattı. 86 yaşında, beyin kanaması geçirmişti. En son Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan babamı tıp merkezinde tedaviye aldılar. Vefat etmiş insanları tedavi yapmışlar, Hz. İsa geldi de bizim mi haberimiz yok, ölü dirilir mi? Böyle bir şey olur mu? 450 Trilyon sadece Şanlıurfa’ya harcama yapmışım. Bununla kaç tane fabrika, kaç tane hastane yapılırdı, kaç tane okul yapılırdı? Twitter’den gece gündüz benim hakkımda aleyhime yazılar yazdılar, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığa şikâyet ettiler. Siz ortaklarınızın hesabına para çekeceksiniz, kredi kullanacaksınız, ondan sonra da Türkiye’den kaybolup bir yerlere gideceksiniz, Sosyal Güvenlik Kurumu da yılda sizde 30, 40, 50 Trilyon para ödesin. Eğer vicdanınız buna el veriyorsa Urfalılar olarak olması gereken bu diyorsanız tamam derim. Gerçekten bir hemşeriniz olarak zoruma gidiyor” diye ifade etti.

 

“Fakirin, fukaranın hakkını haramzadelere yedirmem”

SGK Başkanı Bağlı, hiçbir siyasi hesabı olmayan bir bürokrat olduğunu dile getirerek, “Herkes kendi memleketinde eser bırakmak ister. Özel hastaneleri kapatan, tıp merkezlerini kapatan bir Urfalı olarak tarihe geçmek hiç istemezdim. Öyle bir beklentim yok, istemez miydim benim burada eserim olsun. Geriye dönüp ne söylüyorum; Fakirin, fukaranın, mazlumun hakkını 5-6 tane haramzadeye yedirmem. Öbür dünyada Cenabı Hak karşılığını verecek. Ben buna inanıyorum” diye kaydetti.

 

“Sabah akşam manşetteydik”

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından kapatılan www.sanliurfa.com ile ilgili de konuşan Bağlı, şunları kaydetti;

“Bir tane yerel medya vardı Urfa’da. Olağanüstü hal ile terör örgütüne yardım ve yataklıktan birlikte kapatıldı.  Sabah aksam manşetteydik. Ne yapıyoruz? İlgili medya kuruluşu, sabah akşam bu konuda haberler yapardı, altını da yorumlara açardı, yorumlarda da millet başlardı, yedi sülalemizden başlardı. Onları da sizlere havale ediyorum. 15 Temmuz oldu ve aynı ekip bunlar terör örgütü dediğimizde herhalde vatandaşlarımız çok inanmıyordu yada inanmak istemiyordu.”

Konuşmaların ardından SGK İl Müdürü İsmail Ünlü tarafından SGK Başkanı  Selim Bağlı’ya teşekkür plaketi verildi.Daha sonra SGK Kurum Başkanlığı Daire Başkanı Yakup Süngü tarafından 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılacak borçlar ve uygulamalarına ilişkin Kamu Kurum ve Kuruluşları ile tüm STK temsilcisi ve üyelerine bilgilendirmelerde bulunuldu.

 
VİDEO YÜKLENİYOR...

 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 17:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 7 yıl Önce

bence abartı var bunda hç bir tıp merkezi 1triliyon vurgun yapamaz ve diiyorsunuz ya kapattığımız hastnleri iyiki kaptmsz ama o kapatılan hstnlerde suç arıyorsunuz ya açık olanlarda belki yapıyordur çok haksızlık var burda kapatılmayacktı para cezası verilecekti bence

GERÇEKÇİ
GERÇEKÇİ - 7 yıl Önce

Başkanım ALLAH yardımcınız olsun Vurguna talana dur dediniz teşekkür ederiz

Adil AdAk
Adil AdAk - 7 yıl Önce

İyi ki varsınız ve iyiki Urfali sınız hemşerim.Sizinle gurur duyuyorum. Bu Devletin ve tüyü bitmemiş fakir gurabanin hakkını bu namussuzlara gitmesini engellemissiniz. Allah razı olsun. Ama yetmez. Faiziyle geri almak için tüm mal varlıkların el konulup haklarında işlem yapılmalıdır. Bu şerefsiz ve namussuzlara aciyanin da onlar kadar namussuz ve şerefsiz olacaklarını herkesin bilmesi lazım. Bizde Urfali lar olarak sizin yaninizdayiz ve sonuna kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz. Zalimler için yaşasın Cehennem.

Hartavi
Hartavi - 7 yıl Önce

Aslan baba

muslum sonmez
muslum sonmez - 7 yıl Önce

Bir yerde yanlis varsa duzeltmek lazim neme gerek demek minafiklik isaretidir yolsuzluk yapana hakini bildirmek sorumluktur durust olanlarida mukafatlandirmak lazim

Ali yıldırım
Ali yıldırım - 7 yıl Önce

Sayın selim bağlı yapmış olduğunuz hizmetlerden teşekür ederim.sizinle telfon görüşmesi yapabilirmiyim müsait oldığınızda beni araya .bilirseniz şükran duyarım.birecikliyim ve emekliyim sorunum var.0545 924 8062

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142