Title of a News Article

Sema Çiftçi'den Elif Nur'a ziyaret

.

Şanlıurfa'da medyada yer alan 11 yaşındaki MPS hastası Elif Nur'un solunum güçlüğü çektiği yönünde haberler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı eşi Sema Çiftçi, ailenin evine giderek ziyarette bulundu. Elif Nur'a hediyeler götüren Başkan Eşi Sema Çiftçi, ailenin ihtiyaçları için de harekete geçti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, vücudun az miktarda enzim üretmesi sonucu ortaya çıktığı belirtilen MPS hastası 11 yaşındaki Elif Nur'un ailesini ziyaret etti.

Anne Emine Kaya'dan Elif Nurun durumuyla ilgili bilgiler alan Başkan eşi Sema Çiftçi, yanında getirdiği yardım kolilerini aileye verdi.

Eyyübiye'nin Batıkent Mahallesi'nde yaşayan Elif Nur'un ailesi, kızlarının iki yaşındayken gelişiminde farklılık görmeleri üzerine hastaneye başvurduklarını ve hastalıkla mücadele etmeye başladıklarını anlattı. Anne Emine Kaya: "Kızım hastalık nedeniyle yatağa bağlı duruma geldi. 11 yaşında her gün altını ben temizliyorum. Solunum zorluğu çektiği için yemek yiyemiyor. Süt içmekte dahi zorlanıyor. Her şeyimizi kızımın hastalığı için harcadık. Maddi durumumuz çok kötü olmaya başladı. Kızımın 3 aylık maaşı var. Onunla ancak kiramızı ödeyebiliyoruz. Komşularımız sağ olsunlar birçok ihtiyacımızı karşılıyor. Onların yardımlarıyla geçiniyoruz. Eşim de İstanbul'da çalışıyordu. Hastalık nedeniyle bir süre önce işinden ayrıldı. İş aramasına rağmen bulamadı, zor şartlarda yaşıyoruz. Çoğu zaman kiramızı dahi ödeyemiyoruz. Kızımın durumu daha kötüye gidiyor evde bu durumda bakımı çok zor. Her gün nöbet geçiriyor. Yanında olmasam ölmesinden korkuyorum" diyerek sıkıntılarını anlattı.

Aile için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Eşi Sema Çiftçi, evin diğer ihtiyaçları hakkında da bilgiler aldı.

Sema Çiftçi, ardından sosyal yardımlaşma ekipleri tarafından Eyyübiye'de tespit edilen dar gelirli aileleri de ziyaret ederek gıda ve giyim yardımında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195