Title of a News Article

Sevindiren gelişme!

Sevindiren gelişme!
banner206

 ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Yavuz Özbaran, bir yıldır yürüttükleri kampanyaların başarıya ulaştığını ve kentte emniyet kemeri takma oranının yüzde 80'lere yükseldiğini söyledi.

Meydana gelen kazalarda araç sürücülerinin kemer, motosiklet sürücülerinin ise kask takmadığının belirlenmesiyle geçen yıl Şanlıurfa'da; 'Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım' kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında stantlar ile çeşitli semtlerde düzenlenen kahve toplantılarında emniyet kemeri ve kask takmanın önemi anlatıldı.

Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan bir kahvede yapılan kampanyanın son toplantısına katılan Trafik Denetleme Şube Müdürü Yavuz Özbaran, her yıl bir ilçe nüfusu kadar insanın trafikte hayatını kaybettiğini ifade ederek kemer kullanımının alışkanlık haline getirilmesini istedi.

Şanlıurfa'da bir yıldın süren kampanyada başarıya ulaşıldığını anlatan Özbaran, "Trafikte özellikle emniyet kemeri takma alışkanlığı bizim için çok önemliydi. Şehir içerisinde sürücülerin emniyet kemeri takmaları konusunda sık sık eğitim ve bilgiler verdik. Kent merkezinde yapılan denetimlerde emniyet kemeri takma oranının yüzde 80'i aştığını gördük. Bu kadar kısa süre içerisinde sürücülerin kemer takma oranının bu seviyelere gelmesi bizleri mutlu etti" dedi.

 

KASK TAKMA ALIŞKANLIĞI YÜZDE 70'E ULAŞTI

Toplantıda konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun ise kentte en çok motosiklet kazasının meydana geldiğini ifade ederek, "Bu kampanyada motosiklet kullanıcılarının da kask takmaları için çalışma yaptık. Çünkü Şanlıurfa'da yaşanan iki ölümlü trafik kazasından birisi motosiklet kazasıydı. Motosiklet kazalarında temel ölüm sebebi ise kask takılmamasından kaynaklanıyordu. Kampanya öncesi neredeyse hiç kask takılmazken, şimdi yüzde 70'lere ulaştı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195