Title of a News Article

Seyda Şeyh İzzeddin Aksan ile…Medrese Sohbeti

Seyda Şeyh İzzeddin Aksan ile…Medrese Sohbeti
banner206
 
Gazeteci Cem Arseven bugün ki köşesinde Şeyh İzzettin Aksan'ı yazdı. 

Sayın Cengiz Aksan’dan, amcası Seyda Şeyh İzzeddin Aksan’ı ziyaret teklifi.

Yeşildirek Mahallesi’ndeki Hz. Osman Camii’ne gittik.

Namazın ardından “derslik” olarak kullanılan mekânda,  “Medrese Sohbeti.”

İlk meselemiz, “Irkçılık.”

Büyük belâ…

Dedi ki Muhterem Aksan:

“Cahiliye Devri’nde Araplar kendi kabilelerini, aşiretlerini üstün sayarlardı.

Sonra Türkler, Kürtler, başkaları…

Cenab-ı Allah, Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır.”  buyuruyor.

Irklar, soylar, ‘tanışmamız’ için,  ‘Birbirimize üstünlük taslamamız için’ değil!.

 ‘En iyiniz, takvada en iyi olanınızdır.’ Doğru olan bu.‘Türk dünyaya bedel, Kürt dünyaya bedel’, Bunlar yanlış!..

 “BİZİ IRKÇILIKLA VURDULAR!..”

Muhterem Aksan şöyle devam ediyor:

“Cenâb-ı Allah, adaleti, iyiliği emreder. İnsanlığa iyilik adına ne gerekiyorsa, Cenâb-ı Allah verir. Zararlı olanların hepsinden nehiy eder. Osmanlı İmparatorluğu, İslam’a bağlı idi Osmanlı, Irkçılık yoktu. Türkler vardı, Kürtler vardı, Çerkezler, Araplar vardı ama en önemlisi İslâm vardı. Sonra… Sonra… İşler değişti. Bizi ‘ırkçılıkla’ vurdular! Müslüman, İslâm’ı unutsun diye ‘ırkçılık’ yerleştirildi aramıza.”

“GENÇLERE GÜZELİ VERELİM”

Sorduk:

“Gençlik nasıl, buradakiler iyi görünüyor ama gençlik genel olarak nasıl?”

“İnsan, İslam fıtratı üzere doğuyor, tertemiz. Anneler, babalar, toplum ne ediyorsa ediyor. Biz buraya gelen öğrencilere ilk önce Cenâb-ı Allah’ın her yerde hazır ve nâzır olduğunu anlatıyoruz. İnsan, ‘Allah beni görüyor.’ şuurundaysa mesele tamam. ‘Kim zerre miktarınca hayır işlerse onu görür. Kim de zerre miktarınca kötülük yapmışsa onun karşılığını görür!’Bu şuurda olan bir insan… Bu çocuk büyüdüğü zaman bir yere geldi, bir göreve geldi. Ne yapar? Sürekli iyilerin yanında olur. Sürekli insanların hizmetinde olarak insanların faydası olan şeylere koşar. Bilir ki, Allah onu görüyor.

Besini İslam olunca gençler iyiliğe gider. Gençlere verilen besin zehir olunca… Bugünün dünyasına baktığımız zaman… Esrar, eroin, internetteki işler malûm. Televizyonlarda kötü programlar… ‘Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir…’ buyurur Yüce Allah. Bir genç ağacın taze bir dalına benzer. O dalı isteğin zaman eğri de yapabilirsin, düz de yapabilirsin. Bu gençlere kimler sahip çıkarsa o gençleri onlar istediği şekle sokabilirler. Tabi bu gençler Müslümanların elinde olursa İslam üzerine güzel bir şekilde yetişmiş olurlar.”

“ERDOĞAN’A KARŞI  DESTEK İSTEDİLER!..”

FETÖ’yü bahane eden bazı çevreler, bütün cemaatleri hedef aldılar malûm...

Oysa…

Müspet cemaatler, FETÖ ile mücadelede çok önemli bir görevi yerine getirdi.

FETÖ’ye başından beri karşı çıkanlar onlardı.

Bir misal…

Muhterem Seyda’dan:

“17-25 Aralık oldu ya…

Bunlar (Fetullahçılar) bana gelip, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı destek istediler.

Dedim ki; ‘Recep Tayyip Erdoğan zorla mı geldi, zorla mı Reis oldu? Hayır, O’nu bu millet seçti. Erdoğan Müslüman’dır, namaz kılan bir Müslüman’dır. İnancımız O’na destek vermeyi gerektirir. Recep Tayyip Erdoğan bizdendir.’ Ben böyle deyince, basıp gittiler!.. Bunlar cemaatlerden destek bulamadılar, bulamadıkları için de başarısız oldular!”

KALPLERİ KÖR OLMUŞ!..

Ortam kalabalık…

Talebeler dinliyor.

Ben soruyorum, Muhterem Aksan cevaplıyor:

-Bazıları nasıl oluyor da hâlâ Fetullah’ın peşinden gidebiliyor?”

-Sevgi, var ya sevgi. Bazen İnsanı köreltiyor. Birini sevdiğin zaman, bu sevgi  hem kör hem sağır edebiliyor. Onun ne ayıbını görüyor, ne de yanlış sözleri duyuyor adam. Kur’an’ın ölçülerine göre sevmek. Eğer sevgi, batılını tarif ettiği bir sevgiyse kalp kör olur. Dinler arasındaki diyalog diyorlar.  Hak Din Bir’dir. ‘Dinler’ demek,  bu küfürdür! Kur’an’a ve İslam’a dayanmayan sevgi insanı kör, sağır yapıyor ve bu durum devam ediyor. Allah şifa versin.”

“15 TEMMUZ ZAFERİ, İSLAM’A SAHİP ÇIKAN ERDOĞAN’A BİR LÜTUF”

Muhterem Aksan:

Recep Tayyip Erdoğan, Rahmetli Erbakan’ın  talebesi. Bunlar İslam’a sahip çıkan insanlar. Allah da 15 Temmuz’da zaferi nasip etti. Erdoğan, başörtüsünü serbest bıraktı, Sen Din’e sarılırsan, Allah da sana 15 Temmuz zaferini nasip eder böyle.”

MÜFTÜ NİKÂHI VE CHP!

Şeyh Seydâ Aksan buradan gelince, biz de soruyla açtık:

“Kemal Kılıçdaroğlu Hacı Bektaş’ta ‘Kardeşliğe ihtiyacımız var!’ dedi.  Müftüler nikah kıymasın diyorlar bir de… Kardeşlik nasıl olacak?”

Seyda, güldü:

“Din’in emrine karşı çıkmakta kardeş olalım’ mı demek istedi acaba?..”

Ben de güldüm.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142