Title of a News Article

SGK affetmiyor!

SGK affetmiyor!
banner206

Ölen babasından veya eşinden maaş almak için anlaşmalı boşanan 2013 yılından bu yana 91 çift aynı evde yakalandı. Alo 170 ve Sosyal Güvenlik Kurumuna gelen ihbarlarla araştırma ve soruşturma yapan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Denetmenleri, resmiyette boşanan ancak beraber yaşayanların aylığını kesti.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte boşanmalara savaş açtı.  Eşinden veya babasından ölüm aylığı almak için mahkemede boşandığı halde eşiyle yaşayanlara yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Yapılan incelemelerin yanı sıra Alo 170 ve Sosyal Güvenlik Kurumuna gelen ihbarları değerlendirerek Denetmenler araştırma ve soruşturma yapıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler kapsamında 2013 yılından bu yana 158 ihbar değerlendirildi. İhbarlar ve denetimler doğrultusunda yapılan çalışma neticesinde 91 kadının kocasından anlaşmalı olarak ayrıldığı tespit edildi. 91 kadının tamamının aldıkları aylıklar SGK tarafından iptal edilerek, almış oldukları maaşlar ve sağlık giderleri yasal faiziyle birlikte tahsil edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SGK Şanlıurfa İl Müdürü Kaşif Kılıç, Ölen babasından veya ölen eşinden maaş almak için anlaşmalı olarak boşanan çiftlere yönelik denetimlerin sıkı biçimde sürdürüldüğünü söyledi. Devletten haksız kazanç sağlanmasının önüne geçmeye çalıştıklarını anlatan Müdür Kılıç,  yetim maaşı alabilmek için boşananlara yönelik denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: ''2013 yılından 2014 Mayıs ayına kadar gelen 158 ihbarı değerlendiren 13 Denetmenimiz çiftlerin durumlarını yerinde inceledi. Çiftlerden 91’inin ölen anne babalarından yetim aylığı alabilmek için boşanıp aynı evde yaşamaya devam ettikleri tespit edildi. 91 kişinin aylıkları kesildi.” Yetim maaşı almak için boşanmanın ''devleti dolandırmak'' olduğunu belirten Kılıç, bu yola başvurulmaması konusunda çiftleri uyardı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195