Title of a News Article

SGK Müdürü Ünlü’den müjde…

.

SGK Müdürü Ünlü’den müjde…
banner206

SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, asgari ücrete yapılan zamdan sonra sigorta primlerine verilecek destek hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Müdürü İsmail Ünlü,” Bilindiği üzere asgari ücret 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren net bin 300 Türk Lirasına yükseltilmiştir. Hepimizin malumu olduğu üzere bu ücret artışıyla birlikte sigorta primlerinde de bir artış yaşanmıştır. 6661 sayılı kanunla 5510 sayılı kanuna eklenen geçici 68 madde ile işverenlerimize 2016 Ocak ayı ile 2016 Aralık ayları arasında geçerli olmak üzere hazine desteği verilmesi kanunlaştırılmıştır. Bu destek süreli bir destektir. Bu destek günlük 3 lira 33 kuruştur. Yani her bir sigortalı çalışan için sağlanacak 30 günlük destek 99 lira 99 kuruş olacaktır. Destekten yararlanılacak prim ödeme gün sayısının hesaplanmasında iş yerinin 1 ocak 2016 tarihinden önce tescil edilmiş olup olmadığına göre farklılık bulunmaktadır. 2015 yılının aynı ayına ilişkin kuruma verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde günlük kazancı 85 Türk Lirası yani aylık 2 bin 550 lira ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek üzere, 2016 yılında cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısı asgari ücret desteğinden yararlanılacak prim ödeme gün sayısı olarak dikkate alınacaktır. 2016 yılı içinde ilk defa tescil edilen iş yerlerinde tüm sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısı asgari ücret desteğinden yararlanılacaktır. 2016 yılına ait aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresinde verilmesi, 2016 yılı için çalıştırdığı kişilerin sigorta primine esas kazançlarının tam olarak bildirilmesi ve primlerin süresinde ödenmesi gerekmektedir. 2015 yılı için ise işverenlerimizin 2016 yılında alacağı destek 2015 yılının aynı ayında sigortalı ve gün sayısıyla yüzde 10 artırımına denk gelen gün sayısı kadar olacaktır. İşverenimizin 2015 yılına ait prim borcu bulunması indirim almasına engel olmayacağı gibi taksitlendirme yapan iş verenlerimiz de bu destekten faydalanabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

İsmail Ünlü, bu kanunda öngörülen asgari ücret desteğinden yararlanmak için işverenlerden başvuru şartı aranmayacağını, usul ve esası genelgede açıklanacak olan şartları taşıyan işverenlerinin, kanun hükümlerinden herhangi bir işlem yapmaksızın yararlanabileceklerini dile getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195