Title of a News Article

SGK, sahte sigortalıyı affetmeyecek

 SGK, sahte sigortalıyı affetmeyecek
banner206

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, sigortasız işçi çalıştıran işyerleriyle mücadelesine devam ediyor. SGK, bunun için kayıt dışı istihdamla mücadele edebilmek için denetmen sayısını artırdı.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kaşif Kılıç, SGK’yı zarara uğratan sahte işçiliğin önüne geçebilmek amacıyla denetmen sayısının artırıldığını belirterek, bundan sonra sahte sigortalılığa göz açtırmayacaklarını söyledi.  

Kılıç: “Faizi ile birlikte talep edeceğiz”

SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç, Urfastar’a yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da kayıt dışı ile mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “Gerçek anlamda çalışmayıp ta bir işletmede çalışıyormuş gibi gözüken, halk arasında sahte sigortalılık olarak bilinen bu kişilerden emekli olanlar varsa emekli aylıklarını faizi ile birlikte talep edeceğiz. Bununla ilgili sağlık yardımı almışsa sağlık yardımı harcamalarını da kendilerinden faizi ile birlikte talep edeceğiz ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına Kamuya verilen zarar nedeniyle suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Vatandaşları çalışmalarına göre sigortalı olmaları gerektiğini hatırlatan Müdür Kılıç, gerçekten çalıştığı halde sigortası olmayanların da işe başladıkları gün itibariyle https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/  internet adresinden şifresiz olarak  ya da SGK Halkla İlişkiler Bilgilendirme Servisi’nden bildirimlerinin yapılıp yapılmadığını öğrenmelerini  istedi.

 

Müdür Kılıç vatandaşları uyardı

Yanlış uygulamalara meydan vermeme açısından mutlaka sigortasının başlatılıp, başlatılmadığını takip etmeleri konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan İl Müdürü Kaşif Kılıç, “Denetimler sonucu özellikle Şanlıurfa İlimizde sahte sigortalılığa vatandaşın rağbet etmesi, bilmeden de olsa normal bir davranış olarak algılandığı tespitlerimiz arasındadır. Özellikle araya hatır gönül koydurarak fiili çalışması bulunulmayan bir takım iş yerlerinde kağıt üzerinde çalışıyormuş gibi göstermek suretiyle devleti dolandırmaya ve haksız kazanç sağlanmaya çalışılmaktadır. Özellikle inşaat sektörü ve fırınlarla ilgili 170 nolu ihbar hattımıza şikayetler gelmektedir. Bu şikayetler doğrultusunda Kurum başkanlığımız Denetim elemanı sayımızı 6 kişi iken yeni yapılan atamalar sonucu bu sayımız 13 e yükseldi. Bu artış sayesinde denetim faaliyetlerimiz iki katına çıkarılarak Şanlıurfa da sahte sigortalılık başta olmak üzere, muvazaalı boşanmalar ve Mahallinde yapılan tetkikler hızlanacak vatandaşımızın ihbar ve şikâyetlerine daha hızlı yanıt verilerek sonuçlandırılacaktır. Ayrıca denetime tabi tutulan iş yerlerinde denetim elemanlarımıza mutlaka kimlik sorulması konusunda da işletme sahiplerini uyarıyorum” dedi.

Kılıç, son olarak son altı ay içersinde yapılan denetimlerde denetlenen iş yeri sayısının 176 olduğunu ve bu iş yerlerinde 498 kişinin kayıt dışı çalıştığını tespit ettiklerini vurgulayarak, bu iş yerlerine toplamda 950.000,00TL idari para cezası uygulandığını ve 498 kişinin sigortalı olmasının sağlandığını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195