Title of a News Article

Sıcak gelişme İlk görüntüler geldi

Sıcak gelişme İlk görüntüler geldi
banner206

Kilis sınırında konuşlu Fırtına Obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar'lar (ÇNRA) ile IŞİD hedefleri vuruluyor. Türkiye destekli muhalifler, IŞİD'in elindeki Suriye kasabası Dabık'a saldırıya geçti. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ÖSO mensubu askerlerin operasyon öncesi hazırlıkları görülüyor.

ÖSO 5 KÖYÜ IŞİD'TEN GERİ ALDI

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki El Bab kentinin IŞİD'ten alınması için Türkiye desteğiyle operasyon yapan ÖSO, Çobanbey güneyinde IŞİD için dini açıdan önemli olan Dabık kasabasına girdi. Bölgede ilerleyen ÖSO, 5 köyü IŞİD'den aldı.

İLERLEYİŞ DEVAM EDİYOR

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin başlatmış olduğu Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Çobanbey kabasının güneyi, doğusu ve batısında IŞİD ile mücadele eden ÖSO'nun ilerleyişi devam ediyor.



IŞİD'E AİT BOMBA YÜKLÜ ARAÇLAR İMHA EDİLDİ

Türkiye ve IŞİD karşıtı koalisyona ait uçaklar Dabık kasabası ve çevresinde terör örgütü mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığı, IŞİD'in bomba yüklü 2 aracının imha edildiği kaydedildi. Türk topçu birliklerinin karadan obüslerle IŞİD mevzilerine saldırı düzenlediği, terör örgütünün de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türk askerine karşılık verdiği ifade edildi.



8 IŞİD, 5 ÖSO ÜYESİ ÖLDÜ

IŞİD için dini anlamda çok önemli olan Çobanbey güneyindeki Dabık kasabasını almak için 600 savaşçısıyla operasyon başlatan ÖSO, Türk askerinin yardımıyla Dabık kasabasına girerken, doğuda da IŞİD ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalarda 8 IŞİD, 5 ÖSO üyesinin öldüğü kaydedildi.

MAYIN TEMİZLEME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

ÖSO, Türkiye desteğiyle Dabık'ın doğusunda ve Güneyinde yer alan Aziziye, İrşaf, Geylaniye ve Kaytan köyü ile Kuvety Çiftliği'ni IŞİD'in elinden alırken, ele geçirilen köylerde mayın temizleme çalışmaları yapılıyor. Öte yandan Feylak'uş Şam örgütünün komutanlarından Hacı Tahir Şeyh Veys, Çobanbey bölgesinde IŞİD'in döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.





Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195