Title of a News Article

Şiddet korkusuyla evden kaçtı korumaya alındı

Şiddet korkusuyla evden kaçtı korumaya alındı
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, erkeklerle telefonla konuştuğu için ailesinden şiddet gören genç kız, yeniden telefonu bulununca evden kaçarak polise sığındı. Anne, amca ve kardeşinin kendisini daha önce döverek ve köye göndererek cezalandırdığını, yeniden şiddet göreceği veya öldürüleceği korkusuyla evden kaçan K.N. devlet korumasına alındı.

Kale Mahallesi'nde oturan 18 yaşındaki K.N., dün akşam saatlerinde polis merkezine başvurdu ve ailesinden şiddet gördüğünü ve öldürülmekten korktuğunu söyleyerek yardım istedi. Babasının 2 yıl önce öldüğünü ve yalnız kaldığı dönemde sosyal medyadan tanıştığı bir erkekle telefonla sohbet etmeye başladığını ifade eden K.N., polise verdiği ifadede şunları söyledi:

"Bu yılın ilk günlerinde telefonla konuştuğumu ailem öğrendi. Annem, amcam ve erkek kardeşim beni bir odaya kapatarak dövdü ve telefonu aldı. Annem; 'bunu bir çuvala koyun ve göle atın gitsin' dedi. Amcam ise yaşı 18'den küçük olan kardeşime 'bunu öldür, gir içeride yat' dedi. Bu olaylardan sonra beni ismini bilmediğim bir köye götürdüler ve geçen haftaya kadar oradaki akrabalarımızın yanında zorla tuttular. Geçen hafta yeniden Siverek'teki eve getirdiler. Burada bir arkadaşım aracılığıyla telefon aldım ve kardeşim beni konuşurken yakaladı. Beni yeniden dövmeleri, hatta öldürmelerinden korkunca evden kaçarak buraya geldim. Yeniden eve dönmek istemiyorum."

Alınan ifade sonrası polisin bilgilendirdiği Cumhuriyet Savcısı, şiddet görme ve öldürülme korkusu yaşayan K.N.'nin koruma altına alınmasına karar verdi ve genç kız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruma yerleştirildi. Genç kızın annesi G.N., amcası A.N. ve kardeşi R.N.'nin ise ifadesinin alınarak haklarında 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet' suçundan yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195