Title of a News Article

Sığır yetiştiricilerinin en büyük sorunu…

Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri, sorunlarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati’ye iletti. Sığır yetiştiricileri, en çok elektrik ve kredi ödemeden yana dertli olduklarını aktardılar. e

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşat Karadeniz, Nevali Oteli’nde kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetimi ve üyelerinin katıldığı toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Nureddin Nebati ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da katıldı.

Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşat Karadeniz, birlik hakkında Nebati ve beraberindekilerine bir brifing sundu. Sığır yetiştiricilerinin sorunlarını da anlatan Karadeniz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’ndan sorunlarına çözüm bulunmasını talep etti. Birlik üyeleri de, en büyük sorunlarının elektrik kesintisi ve elektrik borcunun yüksek çıkmasından şikâyetçi oldu. Bazı üyeler ise, kredi ödemelerin kolaylık sağlanmasını istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yaptığı konuşmada, sığır yetiştiricilerinin işletme sayısında artış yaşandığını sevinçle karşıladığını belirterek, “Hayvancılık çok hassas bir iş. Dolayısıyla bu sektöre ne kadar destek verilirse verilsin ama işi bilmezsen zarar verirsin. İşletmelerin çoğu hükümetin yüzde 50 desteği ile kuruldu. Tabi ama sorunlar da vardır. Biz bununla çok uğraştık. Şimdi başkanımızla birlikte bu sorunlara çözüm bulacağız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Nureddin Nebati ise, sığır yetiştiricilerinin yaşadığı sorunlarının çözümü noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195