Title of a News Article

Silahlı saldırıya uğrayan Çiftçi konuştu...

.

Silahlı saldırıya  uğrayan Çiftçi konuştu...
banner206

 Silahlı saldırıya uğrayan ve yara almadan kurtulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  “Rabbimin vermiş olduğu canı ancak Rabbim alır. Hiçbir güç bizi Şanlıurfa’ya olan aşkımızdan hizmete olan aşkımızdan ödün vermeyecektir” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklamasında bulunarak, saldırı anını anlattı. Yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasına Eski Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ve milletvekili adayları katıldı.

 

Vali Küçük; Terör saldırısı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Çiftçi’ye yönelik yapılan saldırının terör saldırı olduğunu iddia etti.  Saldırının 50 Metre uzaktan çapraz ateş altına alındığını ve çift taraflı yapıldığını vurgulayan Küçük, “3 araçtan ikisi isabet almış. Allah’a şükürler olsun ki gerek başkan gerekse diğer görevliler sağ salim kurtulmuştur. Araçlarda hasar ve zayiat olmuştur.İlk değerlendirmeye göre terör saldırısıdır. Güvenlik güçleri bu olayın hemen akabinde Siverek merkez ve kırsalda arama ve operasyon başlatmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. Bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Özgürlüğümüze, demokrasimize Şanlıurfa’ya yapılan bir saldırıdır. Hiçbir zaman bu saldırılar bizi yıldıramayacak. Olayın failleri en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir” dedi.

 

“ÇAPRAZ ATEŞE TUTULDUK”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Siverek’ten dönüşte çapraz ateşe tutulduklarını dile getirerek, “Sabah saatlerinde Siverek’e ekibimizle gittik. Hilvan ve Siverek’teki içme suyu sorununu çözmek için Siverek’te bulunuyorduk. Çalışmalarımız akşama kadar sürdü. Akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya dönüş yolunda 5. Kilometrede 50 metre uzaktan çapraz ateşe tutulduk. Ama şunu belirtmek istiyorum. Rabbimin vermiş olduğu canı ancak Rabbim alır. Hiçbir güç bizi Şanlıurfa’ya olan aşkımızdan hizmete olan aşkımızdan ödün vermeyecektir. Şanlıurfa huzur ve barış şehridir. Ne olursa olsun Siverek ve Hilvan’ın su sorununu çözmek istiyoruz. Omuz omuza yürümeliyiz. Herkesi sağduyuya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 22:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 9 yıl Önce

Nihat başkana yapılan terbiyesizlitir

SIRADAKİ HABER

banner195