Title of a News Article

Silahlı soygun tepkisi

Silahlı soygun tepkisi
banner206

 Şanlıurfa'da Birlik Haber Sen üyesi bir grup PTT çalışanı, 3 gün önce kentte meydana gelen silahlı soygun nedeniyle tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da Memur Sen'e bağlı Birlik Haber Sen Şubesi üyesi bir grup PTT çalışanı Sarayönü PTT binası önünde toplanarak, 3 gün önce PTT Yunus Emre Şubesi'nde meydanında meydana gelen soygun nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını yapan Mithat Özgültekin, son dönemlerde PTT teşkilatlarının ürün çeşitliliği, hizmet ve karlılık gibi konularda gelişme sağladığını, yetersiz güvenlik tedbirleri nedeniyle PTT iş yerlerinin hırsız ve soyguncuların hedefi haline geldiğini ifade etti. Özgültekin, "Maalesef son yıllarda bazı gğüzel gelişmeler karşısında tasvibi mümkün olmayan olaylarla karşı karşıya kalınmaktadır. PTT iş yerlerindeki hırsız ve soyguncuların hedefi haline gelmiş bulunmaktadır. Özellikle de son yıllarda küçük merkezler ve şubelerimiz soyguncuların hedefi haline gelmiştir" dedi. Son olarak öğlen vakti Şanlıurfa'da Yunus Emre PTT Şubesi'ndeki memurun, öğlen vakti giren 2 silahlı soyguncu tarafından etkisiz hale getirilerek, 5 bin 700 TL'nin alındığı hatırlatan Özgültekin, benzer olayların yaşanmaması için şubelerdeki güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi.

Soygun olayında etkisiz hale getirilen memura da geçmiş olsun temennisinde bulundan Özgültekin, şöyle devam etti:

"Bu soygunların dikkat çekici yönü ise maalesef bu merkez, yada şubelerimizde güvenlik ve koruma personelinin olmayışıdır. Çoğu şubelerimizde tek memur ile hizmet verilmesi, zafiyet oluşturmaktadır. Bu merkez ve şubelerde çalışan personel arkadaşlarımızın gözelikle PTT şubelerinde çalışmaktan kaçınmaktadır. Bu arkadaşlarımızın psikolojileri bozulmakta ve can güvenliği tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır."

Özgültekin, yaşanan soygun olayını elim ve esef verici olarak nitelendirerek, şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade etti

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195