Title of a News Article

'Sınırda ölüm olay' Meclis'e taşındı

 'Sınırda ölüm olay' Meclis'e taşındı
banner206

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, perşembe günü Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki olaylar sırasında Kobani'ye geçmek isterken açılan ateşle ölen ve cenazesi dün Kobani'den getirilen Kader Ortakaya için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili olan Sezgin Tanrıkulu, ölen Kader Ortakaya'nın Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi'nde yüksek lisans yaptığını belirttiği soru önergesinde, olayın 6 Kasım tarihinde Suriye sınırında meydana geldiğini belirtti.

Askerlerin sınırın iki tarafında grubun Suruç- Kobani dayanışma gösterisine yönelik müdahalesinde Kobani tarafında bulunan ve başına isabet eden kurşunla ölen Kader Ortakaya'nın 28 yaşında olduğunu belirten CHP'li Sezgin Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Suriye-Türkiye sınırında artık televizyon kanallarının canlı yayınlarla aktardığı gibi silahlı IŞİD üyeleri ellerini kollarını sallayarak geçerken, sınırdaki Türk askerleriyle yine kameralara yansıdığı üzere muhabbet ederken, tamamen sivil ve barış yanlısı gösterilere yönelik bu tutum IŞİD'in desteklenmesinden başka bir anlam içermemektedir."

Kader Ortakaya'nın öldürülmeden 1 gün önce bir televizyon kanalının yayınına çıktığı ve burada barış konusunda görüşlerini anlattığını ifade eden Sezgin Tanrıkulu, "Ortakaya ertesi gün özellikle hedef mi alınmıştır?" diye sordu. Tanrıkulu, "Kader Ortakaya, Türkiye değil Suriye topraklarında vurularak öldürülmüştür. TSK'nın, sınırın Suriye tarafında gerçekleşen bir gösteriye müdahale hakkı hangi durumlarda söz konusu olabilmektedir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195