Title of a News Article

Sınırın yardım melekleri

 Sınırın yardım melekleri
banner206

Öze Dönüş Platformu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçe sınırındaki köylerde kalan Kobani halkına yönelik yardımlarını sürdürüyor.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarının başladığı ilk günden bu yana kimsenin gidemediği Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki sınırın sıfır noktasında mazlum halka yardımlar ulaştıran Öze Dönüş Platformu, örnek bir çalışma sergiledi.

Sınır boyu köylerine her gün periyodik olarak gıda ve giyim malzemelerinden oluşan yardımlar ulaştıran platform üyeleri, bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır, Van, Hakkari ve Urfa başta olmak üzere diğer bölgelerdeki yardımları mazlum Kobani halkına ulaştıran platform üyeleri, bayram süresince de bağışlanan 227 küçükbaş ve bir büyükbaş kurbanlık etini kavurma şeklinde 3 litrelik kaplarda ailelere dağıttı.

 

HERGÜN SINIR KÖYLERİNE GİDİYORLAR

Sabahın erken saatlerinde Suruç ilçe çıkışında kurulan irtibat çadırında bir araya gelen üyeler, görev bölümü yaptıktan sonra sınır köylerine doğru yola çıkıyor. Aileleri birebir ziyaret ederek eksiklikleri not eden platform üyeleri daha sonra gerekil gıda ve giyim malzemelerini ailelere ulaştırıyor.

Bayram öncesinde de kıyafet dağıtımına ağırlık veren üyeler, Suruç’a sığınan ailelerin acılarını bir nebze olsa da azaltmanın sevincini yaşadı.

 

TOK: BURADA BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Yardımlarla ilgili bir değerlendirme yapan Öze Dönüş Platformu Şanlıurfa Temsilcisi İsmail Tok, “Kobani’ye saldırıların başladığı ilk günden bu yana buradayız. Buradaki mağdur, mazlum insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Biz daha çok yardımın ulaşmadığı sınır köylerindeki insanlara yardımları ulaştırmayı amaçlıyoruz. İnsanlar çok zor durumda burada. Tam anlamıyla bir dram yaşanıyor burada. Biz Öze Dönüş Platformu olarak bu insanların temel insani ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtik. Bu anlamda bizlere destek veren tüm duyarlı insanlara teşekkür ediyoruz. Kobani’den geçişler halen devam ediyor. Biz yine buradayız ve yardımlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.

 

PALA: ŞU ANDA ÖZELLİKLE TÜP VE YATAK İHTİYACIMIZ VAR

Platformun Urfa Koordinasyon sorumlusu Mehmet Pala ise özellikle bölgede şu anda en çok tüp ve yatak ihtiyacının olduğunu belirterek, “Kobani’den gelen onurlu muhacirlere Urfa başta olmak üzere çevre illerden hamiyetperver halkımızın yardımlarını ulaştırıyoruz. Sınır bölgesindeki köylere günü birlik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca her ziyaretimizde bir sonraki gün ne tür ihtiyaçlar olabileceğini not alıyoruz ve öyle koordinasyonu sağlıyoruz. Bununla birlikte moral ve motivasyon faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Buna da çok önem veriyoruz. Tüm bunlarla birlikte diğer kuruluşların da yardımlarının dağıtımına öncülük ediyoruz. Mesela Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ehli Beyt Dostları Derneği’nin bir kısım yardımlarının dağıtılmasına vesile olduk. Şu anda ise yağ, salça, bulgur, pirinç, tüp, ışıldak, yatak ve temizlik malzemeleri gibi ihtiyaçlar var bölgede. Bu konuda halkımıza duyarlılık çağrımızı yeniliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195