Title of a News Article

Şıracılar ve Fıstıkçılar Odasından aşure ikramı

.

Şıracılar ve Fıstıkçılar Odasından aşure ikramı
banner206
 Şıracılar ve Fıstıkçılar Odası tarafından aşure ikramı yapıldı.
Muharrem ayı dolayısıyla Şıracılar ve Fıstıkçılar Odası tarafından yüzlerce kişilik aşure hazırlandı. Aşure dağıtımına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve çok sayıda kişi katıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, burada yaptığı konuşmada, “Aşure günleri ve muharrem ayı münasebetiyle kaybettiklerimizi, acılarımızı tekrar hatırlıyoruz, onları yad ediyoruz” diyerek, şunları kaydetti;

“Hz. Hüseyin Efendimizi, Kerbela şehitlerimiz rahmetle anıyoruz. Peygamber Efendimizin emanetlerine nasıl bir zulüm yapıldığını hatırlayarak zalimin karşısında, haksızlığın karşısında, iyilikten, doğruluktan, adaletten yana olmak, bir olmağın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamış oluyoruz. Çok şükür ki; Hüseyin tarafındayız, mazlumun yanındayız her zaman zalime karşı, haksızlığa karşı boyun eğmeyeceğiz, bunun için biriz ve beraberiz. Günümüzde de aynı olaylarla yaşanıyor, bizde yine bu yaşananlar karşısında güçlüden yana değil doğrudan yana, haktan yana, adaletten yana olmayı tercih etmiş bir milletin evlatları olarak inşallah Allah’ın yardımıyla yolumuz açık bir şekilde yürümeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, “Aşure gününde güzel lezzetler bir araya geliyor. Bu tür etkinlikler toplum açısından her zaman bir paylaşım olarak görülüyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kazanda pişirilen aşureler, tabaklara konularak vatandaşlara ikram edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142