Title of a News Article

Sıraya girdiler! (Videolu)

AK Parti Urfa İl Başkanlığı tarafından hazırlanan, Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü İlçe belediyelerinin ve teşkilatlarının de katıldığı bayramlaşma törenine Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi. Bakan Faruk Çelik’in de katıldığı programda, bayramlaşmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Hacı Bekir sofrasında düzenlenen bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekillerinden Yahya Akman, Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Teşkilatları, Sivil toplum Kuruluşu Temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar Bakan Çelik ve beraberindekileri ile bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Programda konuşan Bakan Faruk Çelik, herkesin Kurban Bayramını kutlayarak konuşmasına başlarken, Suriye’de yaşanan iç çatışmalara da değinerek, “Ülke olarak özelikjle Şanlıurfa olarak gerçekten hepimizi üzen yüreğimizi dağlayan, bölgeyi sıkıntıya sokan gelişmelerle karşı karşıyayız. Bu yaşadığımız süreç içerisinde sizin dayanışmanız birliğiniz, beraberliğiniz Şanlıurfalılar olarak, Suruçlular olarak gösterdiğiniz örnek davranıştan dolayı Suruçluları da, Urfalıları da tebrik ediyoruz, Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü;

 “Telabyat’tan, Rasulayn’dan dönemde Kobani’den gelen kardeşlerimiz Arap’ı, Kürt’ü Ezidi’si, Musevi’si, Hristiyan’ı hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak herkese kucağımızı açtık, herkesi bağrımıza bastık. 150-200 kişiyi alamayan sözüm ona çağdaş ülkelere karşı insanlık nedir diye 1 buçuk Milyonun üzerinde kardeşlerimizi topraklarımıza aldık. Böyle bir güçlü devletimiz var. Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesini ve ilçe belediyelerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum” diye ifade etti.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler de vererek konuşmasını tamamladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez de, birer konuşma yaparak, halkın bayramını kutladılar.

Yaklaşık olarak iki saat süren bayramlaşma töreninin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekileri, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Suruç İlçesine hareket etti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2014, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195