Title of a News Article

Siverek'e modern adliye binası

.

Siverek'e modern adliye binası
banner206

Siverek ilçesinde yıkımına başlanan cezaevinin yerine modern adliye binası yapılacak.

Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, yıkımına başlanan Siverek Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun yer aldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut Siverek Adliye Sarayının yaklaşık 25 yıldır hizmet verdiğini, günün şartlarına, gelişen teknolojiye ve artan iş yüküne cevap veremez hale geldiğini söyledi.

Yapılan görüşmeler sonucunda ilçede bulunan cezaevinin yıkılarak yerine 14 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir adliye sarayı yapılmasına karar verildiğini belirten Yeşil, "Yapılacak olan Siverek Adalet Sarayı, hem hakim ve cumhuriyet savcılarımıza, personellerimize daha modern çalışma alanları sağlayarak iş verimliliğini de pozitif yönde etkileyecek hem de vatandaşlarımız açısından adalet hizmetlerine ulaşımda ve yapacakları işlemlerinde daha hızlı sonuç almalarına olanak sağlanacaktır. İlçemize yapılan bu büyük hizmetten dolayı, başta Sayın Adalet Bakanımız olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen ve emeği geçen herkese Siverek halkı adına teşekkür ediyorum. Siverek'e ve yargı camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim."diye konuştu.

Yeşil, adliye binasını yapacak firmanın iş bitirme süresinin 500 gün olmasına rağmen firma yetkilileriyle görüşerek bu süreyi bir yıla indirme sözü aldıklarını da dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195