Title of a News Article

Siverekli kızın feryadı gündeme oturdu

Siverekli kızın feryadı gündeme oturdu
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde geçen yıl silahlı baskında anne ve babası ile 4 yakınını kaybeden Yekbun İzol, fıstık ağaçlarından hasat yapmalarının engellendiğini iddia ederek, “Bende ailem gibi katledilmek istemiyorum. Hakkım elimden alınsın istemiyorum. Ben adalet istiyorum, sesimi duyun” dedi.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde geçen yıl silahlı baskında anne ve babası ile 4 yakınını kaybeden Yekbun İzol’un ailesinin mezarı başında çektiği video sosyal medya aracı Twitter’de gündem oldu. #SiverektekiKatliamaSesVer başlık etiketiyle yapılan paylaşıma; binlerce tweet atıldı. Türkiye’de ikinci sıraya yerleşen #SiverektekiKatliamaSesVer başlığında Yekbun İzol’un paylaşımına büyük destek geldi.

İZOL: BEN ADALET İSTİYORUM, SESİMİ DUYUN

Yekbun İzol, görüntüde şu ifadelere yer verdi;

“15 Haziran 2019 tarihinde annem, babam ve yakınlarım katledildi. Ailemi öldüren katiller, bugün tek geçim kaynağımız olan fıstık ağaçlarımızın hasadını yapmamıza jandarma ile engel oluyor. Bizler açlıktan ölelim mi? Ne yapalım? Herşey güçlü olanın elinde mi olacak? Bizim hakkımızı kim koruyacak? Ailemin kendi elleriyle diktiği, büyüttüğü fıstık ağaçlarından hasat yapamıyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza sesleniyoruz; lütfen bize yardım edin. Adalet güçlünün yanında olmasın. Bende ailem gibi katledilmek istemiyorum. Hakkım elimden alınsın istemiyorum. Ben adalet istiyorum, sesimi duyun.”

SİVEREK’TE NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Köyü’nde, 15 Haziran günü İzol aşiretine bağlı silahlı bir grup aynı aşirete bağlı bir ailenin evine baskın düzenleyerek Zozan İzol ile eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol’u öldürdü.

Olay yerinden kaçan şüpheliler Çeltik Köyü yakınlarında Karakoyu’nun mevkiinde geçirdikleri trafik kazası sırasında Rıdvan Buluş ve Serdar Delen’in ölümüne sebebiyet verdi. Hayatını kaybeden Meral İzol’un oğulları Yusuf Rojhat İzol ve Mehmet Metin İzol ve saldıran grupta olduğu iddia edilen Cihan İzol yaralandı.

Yusuf Rojhat İzol (15), Mehmet Metin İzol ve Cihan İzol Siverek Cumhuriyet Savcılığı tarafınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195